Egyéb kategória

Megérkezett a találmány, amire minden okostelefonozó várt

Mit meg nem adnánk azért, hogy a telefonunkat ne kelljen legalább kétszer-háromszor tölteni egy nap. Úgy tűnik, most meg is érkezett a megoldás.
vous - 2015.11.24.
Megérkezett a találmány, amire minden okostelefonozó várt

Igazi telefonfüggő vagyok, állandóan a kezemben van és mindig csinálok rajta valamit, így gondolhatjátok, hogy fél napnál tovább nem bírja az akkumulátor. Tény, hogy már akkor is kezdek rosszul lenni, ha 60% alá megy a töltöttség szintje. Már hoztam nektek olyan trükköket, amikkel megkímélhetitek a telefonotokat a gyors merüléstől, sőt azt is megmutattam, hogyan mentsétek meg a töltőkábeleteket. De most úgy néz ki, minden problémánk megoldódik, ami a telefontöltéssel kapcsolatos.

Forrás:
giphy.com

Brit kutatók ugyanis kifejlesztettek egy olyan anyagot, ami helyettesítheti a mostani telefonképernyőket és nem használ sok energiát, így elég lesz a telefont egy héten egyszer tölteni. Ez azért is fontos, mivel az akkumulátor gyors merülésének egyik fő oka a képernyő világítása.

A legtöbb technológiai cég arra összpontosít, hogy növelje az akkumulátor élettartamát, de brit kutatók inkább a képernyőre helyezték a hangsúlyt. Az új találmány elektromos impulzusokkal hozza létre a képernyőt bármilyen energia felhasználása nélkül, ráadásul még a napfényben is látható a kijelző. Ha a kutatók számításai bejönnek, akkor már idén piacra dobhatnak egy prototípust belőle. Már alig várjuk!

Ajánlott cikkek