5 hiba, amit mindenki elkövet hajvasalás közben

5 hiba, amit mindenki elkövet hajvasalás közben

Ti is rabjai vagytok a hajvasalóknak? Ezzel nem vagytok egyedül, szeretünk mindennap egyenes hajjal létezni, mert rendezett külsőt kölcsönöz. Persze, tudjuk, hogy a tincseink és a hajvasaló nem a legjobb barátok, éppen ezért fontos, hogy a minimálisra csökkentsük a hő okozta károsodás mértékét. Összegyűjtöttem néhány hibát, amit sokszor elkövetünk hajvasalás közben, ezekre figyeljetek oda!

1. Nem előkezelt haj

Ahhoz, hogy megtámadjuk a hajunkat 180 fokkal, muszáj, hogy kellően hidratált legyen. Hajvasalás előtt jól szárítsátok meg a hajatokat és használjatok hővédőt.

2. A legmagasabb hőfok kiválasztása

Csak azért, mert a kütyünket fel lehet tekerni 220 fokra, nem azt jelenti, hogy ezt a beállítást kell használni. Az ideális hőfokról itt olvashattok.

3. Nedves haj

Ha vasalás közbe sistereg, esetleg gőzölög a hajatok, azonnal hagyjátok abba a műveletet. A hajat csak teljesen szárazon lehet kiegyenesíteni. Ha a még nedves hajra mentek rá a vasalóval, nem lesz tökéletesen egyenes a hajatok, sőt brutálisan károsodik is.

Forrás:
GIPHY

4. Nem választjuk szét a tincseket

Sokan esünk abba a hibába, hogy egyszerre túl vastag tincseket vasalunk ki, de így sajnos nem lesz gyorsabb a hajvasalás. Viszont nem lesznek a kivasalt tincsek sem olyan egyenesek, mint szeretnénk.

Forrás:
GIPHY

5. Sosem tisztítjuk a hajvasalót

Pedig kellene. Többszöri használat után a lemezeken megtapadt olajoktól és különböző szennyeződésektől könnyebben zsírosodhat a hajunk. Meleg vízzel vagy alkohollal töröljétek át a lapokat legalább hetente.