Egyéb kategória

Mennyire lehet működőképes egy nyitott kapcsolat?

Amikor szerelemről beszélünk, valljuk be, nem sokunknak jut eszébe a nyitott párkapcsolat. Mint mindennek, ennek is vannak előnyei és hátrányai, de szerintetek megéri nyitott kapcsolatban élni valakivel?

vous - 2020.04.16.
Mennyire lehet működőképes egy nyitott kapcsolat?

Hajlamosak vagyunk többévnyi együttlét után beleunni a párkapcsolatokba, vágyunk egy kis extrára, amit a pasink nem tud megadni. Elkezdődik a flörtölés, a késő esti SMS-ezgetés idegenekkel. A gondolat pedig, hogy mással is megpróbálnánk, egyszerűen nem hagy nyugodni minket. Ki akarunk teljesedni, keressük a boldogságot, kicsit elbizonytalanodunk mindenben. Ez pedig nem feltétlenül baj.

De két (vagy több) pasival lenni egyszerre, egyikben ezt, a másikban meg azt szeretni, sokunk szerint erkölcstelen, nőhöz nem való, nem méltó. Vitatkozhatnánk arról, hogy ez kicsit sem jó, ilyeneket javasolni a barátnőinknek egyszerűen tilos, azért ne ítéljük el olyan gyorsan a dolgot! Keveset hallunk nem monogám párkapcsolatokról, ahol mindkét fél jobbra-balra kacsintgathat, más vizekre evezhet úgy, hogy közben van állandó társa. Mégis megesik, hogy a nyitott kapcsolatban élők boldogabbak, mint azok, akik csak egymásért vannak oda.

Összegyűjtöttem nektek előnyöket és hátrányokat, amik alapján könnyen eldönthetitek, megéri-e nyitott kapcsolatban élni valakivel.

Forrás:
Pixabay

Előnyök

1. Izgalom

Egy új pasi mindig megnyitja előttünk a világot. Elvisz minket oda, ahová az állandó barátunk nem vitt, megmutatja nekünk azokat a dolgokat, amiket a másik nem tudott. Legyen az egy új étterem, vagy valami újdonság a szexben, erre mindenkinek szüksége van. Máskülönben honnan tudnánk, hogy a jelenlegi a nagy Ő, ha nem próbáltuk ki mással?

2. Szabadság

Amikor szinglik vagyunk, pasira vágyunk, mikor kapcsolatban vagyunk, egy kis magányról és csapongásról álmodozunk unalmas óráinkban. Az, ha a barátotokkal közösen juttok arra a megegyezésre, hogy jobb lenne kicsit külön, kipróbálnátok mással az együttlétet, ugyanakkor nem akarjátok elveszíteni egymást, nem feltétlenül rossz gondolat. Az újdonság, a kötetlenség és a szabadság érzése olyan pozitív energiákat szabadíthat fel bennetek, amiknek köszönhetően feltöltődve, boldogabban térhettek vissza az állandó kapcsolatotokba.

Hátrányok

1. Féltékenység

Ha van valami, ami a nyitott kapcsolat átka, akkor az biztos, hogy az addig megrendíthetetlennek hitt bizalom elvesztése, a féltékenység színre lépése, az intimitás megtörése. Bár az előnyként előbb említett szabadság szépen hangzik, de ti el tudjátok képzelni, hogy a pasitok mással megy vacsorázni és moziba, amíg ti otthon várjátok a meleg ágyban? Hogy mással fekszik le, más ágyában alszik, mikor nektek is nagy szükségetek lenne rá?

A tudat, hogy a pasitok mással van, egy idő után felemészt, rengeteg veszekedésre és bizalmatlanságra ad okot, amiket nem biztos, hogy a nyitott kapcsolat lezárása után vissza tudtok majd állítani az eredeti helyzetére.

2. Kiszámíthatatlanság

Ha a pasitokkal közös megegyezés alapján a nyitott kapcsolat mellett döntötök, amikor mindketten azt csináltok, amit akartok (az előre lefektetett szabályok keretein belül), belegondoltok abba is, hogy mi van, ha a párotok mondjuk pont egy olyan nővel találkozik, aki iránt sokkal mélyebb érzéseket táplál, mint irántatok? Örök bizonytalanság, félelem keríthet titeket hatalmába.

Egyrészt lehet, hogy ti találtok olyan férfit, akivel megélhetitek a teljes boldogságot, másrészt viszont ez a pasitok oldalán is megtörténhet!

A nyitott kapcsolat olyan lépés, ami először szuperül hangozhat, hiszen együtt lehetünk másokkal, élhetjük a kis életünket úgy, ahogy nekünk jó, mégis van valaki, aki állandó és mindig hazavár. De ha jobban belegondoltok, legtöbb esetben csak a baj van belőle. Elveszíthetitek azt, akivel évekig együtt voltatok, tönkremehet köztetek minden, féltékenységből és haragból, dühből olyan elhatározásokat hozhattok, amiket később megbánhattok majd.

Szép dolog a szerelem, jó az, ha az ember kapcsolatban van, hiszen társas lények vagyunk, de ne zárkózzatok el teljesen a nyitott kapcsolat gondolatától. Sok esetben inkább bajt okozhat, de az is lehet, hogy épp ez kell ahhoz, hogy megmentsétek a kapcsolatotokat. Mindenesetre egy biztos: ez egy olyan KÖZÖS döntés, amit kompromisszumok, előre lefektetett szabályok és bizalom nélkül lehetetlen kivitelezni.

Ti belemennétek a nyitott kapcsolatba azért, hogy kicsit felkavarjátok az állóvizet, és felfrissítsétek a szexuális életeteket?

Forrás:
Pixabay
Ajánlott cikkek