Egyéb kategória

7 szépségtipp, amihez csak kígyóuborkára van szükségetek

Fogadjunk, hogy a kígyóuborkáról nektek is az a kép ugrik be, amikor a nők a szemükre teszik, és mozdulatlanul fekszenek a kozmetikusnál vagy épp otthon. Első körben ismerjétek meg a világ negyedik legtermesztettebb zöldségét, utána pedig jöjjenek a szépségtippek!
vous - 2015.12.10.
7 szépségtipp, amihez csak kígyóuborkára van szükségetek

Az egyik legjobb zöldség, amivel rengeteg vitamint vihettek a szervezetetekbe. Tele van B-vitaminnal, kalciummal, vassal, magnéziummal, foszforral. Jótékony hatásai közé tartozik, hogy enyhíti a másnaposságot és a fáradtságérzetet. Igazi energiabomba, ami átsegít a fejfájáson, csökkenti a stresszt és méregtelenít. Ráadásul jót tesz az emésztésnek és a fogyásnak, alacsony kalóriatartalmának köszönhetően.

Ám az igazán szép bőrért, hajért, a kisebb ráncok, szem alatti táskák eltüntetéséért folytatott hadjáratotokban is hívjátok segítségül a kígyóuborkát! Íme 7 tipp arra, hogyan és mire használjátok:

A szemekre


Vagyis alájuk. Egy fáradt nap vagy kevés alvás után, a stresszes életmód következtében, a szemünk táskás lehet. Hogy csökkentsétek a duzzanatokat, hűtőből kivett uborkát használjatok, vágjatok belőle két vékony szeletet, és rakjátok a szemetekre.

Az arcotokra


Az uborkából készített maszknak bőrnyugtató hatása van. A téli időszakban fontos, hogy a bőr vízveszteségét pótoljátok. Otthon elkészíthető, hiszen elég, ha egy fél kígyóuborkát lereszeltek és joghurttal összekevertek. Kenjétek az arcotokra, majd negyed óra után mossátok le.

Stresszkezelésre


Ha idegesek vagytok, stresszeltek és szorongtok, az uborka a ti zöldségetek! Forró vízbe tegyetek néhány szelet uborkát. Amikor ez a kettő reakcióba lép egymással, pihentető illatot áraszt.

Forrás:
Pixabay

Narancsbőrre


A bőrötök sokkal jobban fog kinézni, egészségesebbnek fog tűnni, ha a narancsbőrös területeknél pár szelet kígyóuborkát dörzsöltök a bőrötökre. Az uborka a bőrben lévő kollagénre pozitívan hat, ettől feszesebb lesz a bőr.

A bikinivonalra


Szőrtelenítés után a bőrünk begyulladhat, viszkethet, pirossá válhat. Kellemetlen, ha épp a strandon ülve próbáljátok takargatni a kínos pontokat. Előzzétek meg a bajt, és szőrtelenítés után tegyetek vékony szelet kígyóuborkát a piros területekre, hiszen gyulladáscsökkentő hatása is van. Ezzel csökkentve a bőrpírt, elősegítve a vérkeringést.

Leégésre


A legtöbben hajlamosak vagyunk a leégésre, vagy épp csak kihagyunk egy-két foltot a bőrünkön, mikor naptejjel kenjük magunkat. A hagyományos „kenj tejfölt a leégett testrészekre” tippek mellett érdemes tudnotok, hogy a kígyóuborkát leégés kezelésére is használhatjátok. Serkenti a vérkeringést és helyreállítja a bőr nedvességtartalmát.

A hajra


Az uborka kén- és szilíciumtartalma elősegíti a haj növekedését. Régi házi praktika az egészséges hajért az a pakolás, amelyben 3 evőkanál uborkalevet, egy kávéskanál mézet két tojássárgájával keverünk össze. Ehhez adunk még egy evőkanál olajat, felkenjük a hajunkra, és fóliával betekerjük. Fél óra múlva öblítsük le.

Ajánlott cikkek