Egyéb kategória

Aki lát, aki nem… a jövő nem bújócskázik, csak „vakok vagyunk rá” sokan

Én tudni akarom, mit hoz a jövő. Makacs ez az érzés bennem és az se tántorít el, ha az, amit megtudok (megsejtek), nem ad biztos támpontot. De segít, irányt mutat, vagy felhívja a figyelmem saját felelősségemre.
vous - 2015.12.14.
Aki lát, aki nem… a jövő nem bújócskázik, csak „vakok vagyunk rá” sokan

Elek József asztrológussal, látóval beszélgettem. Éppen azt kaptam a beszélgetéstől, amit reméltem.

Én régóta tudom, az nem úgy van, hogy előveszem a pénztárcám, bekopogok egy jósnőhöz (jóshoz), aki aztán a varázsgömbjébe pillantva világos, tiszta mondatokkal elmondja, hogy ekkor és ekkor betoppan a szerelem, ragyogó karriert futok be, vagy legyőzök egy veszélyes betegséget. Lehet, hogy van ilyen jellegű (klasszikus jóslás), de valahogy én elkerültem az ilyen jósokat.

Soha nem kaptam a jövőmre vonatkozó követendő, követhető ütemtervet. De arra minden látó felhívta a figyelmem, hogy használjam az eszem. Figyeljek befelé, figyeljek kifelé, ne maszatoljak és ne csapjam be önmagam.

Azt gondolom, te se üveggömbből jósolsz a hozzád fordulóknak

Forrás:
iStock

„Nincs üveggömböm, és direkt módon nem is mondanám el a hozzám fordulónak, hogy mit hoz számára a jövő. Nem azért, mert nem látom meglehetősen tisztán a jövőjét, hanem mert abban a pillanatban elveszem tőle a felelősséget. Fontos, hogy az ember szabad akaratból hozza meg döntéseit.

Nálam úgy zajlik a dolog, hogy általában egy konkrét problémával keresnek meg, a legtöbbször egy döntés meghozatala előtt, és nem tudják, milyen irányba induljanak tovább. Aztán a legtöbbször kiderül, hogy a probléma, a valódi probléma nem is az, amit nekem megfogalmaztak, hanem valami egészen más, és ez kényszeríti őket megtorpanásra. Nézzük a te példádat.

Azt mondod, nem tudod határozottan eldönteni, hogy elvállalj-e egy nagyszabású feladatot, vagy inkább teljes hátraarcot vágva a családodra, a gyerekedre, a párodra koncentrálj. Pár kérdés után azonban kiderült, hogy nem a döntési nehézség valójában a lényeg, hanem a bizalom, neked alapvetően a bizalommal van feladatot, ez áll az utadba (a feladat elvállalásának útjába is). Vagyis amíg a bizalmatlanság ennyire erős benned (és ez nem a párkapcsolati bizalmatlanságra szorítkozik), addig küzdeni fogsz. A te példád egyébként tipikus példája annak, hogy amíg a múltat nem tesszük helyre teljesen, addig a jövő folyton akadályokat állít elénk.

Tiszta múlt kell a tiszta jövőhöz, és ez nem jelenti azt, hogy át tudjuk írni a múltat, de meg kell keresni azokat a pontokat, amelyek miatt bizonytalanságokat élünk át a jelenben és így bizonytalankodunk jövőnket illetően is…

Egyébként annyit elárulhatok, hogy az elkövetkező másfél éves „utazásod” során akár egyik, akár másik irányba indulsz, különös módon ugyanoda fogsz érkezni, mert a szíved mélyén most ez a legfontosabb igény benned, hogy a lányodat a megfelelő pályára állítsd. Bármelyik megoldást választod, nagyon erős, nagyon jó női példát nyújtasz neki, ami az ő sorsát pozitív irányba fogja elindítani. Téged követ, büszke rád. Vagyis annyit mondhatok iránymutatásul, hogy ne légy bizalmatlan azokkal, akik szeretnek téged.

Fontos, hogy „személyesen” találkozz azzal, aki segítségért fordul hozzád?

Nem, ez nem lényeges körülmény, hívnak a Föld másik feléről is, Amerikából is telefonon. Az viszont fontos, hogy ne „tolmácsolás” legyen. Vagyis aki hozzám fordul, az a saját problémáját fogalmazza meg és ne az anyukája vagy a barátnője gondját feszegesse.

Az a képesség, amivel rendelkezel, különleges adomány, vagy csak jobban használod a forrásokat?

Forrás:
iStock

Ez a tulajdonság, a „látás” képessége az egész emberiségre jellemző képesség. Nekem természetes és az a furcsa, ha valaki nem tudja, nem akarja használni. Mindenkiben benne van, csak van, aki könnyebben él vele, másnak gyakorolnia kell, erőfeszítéseket tenni, hogy ez olyanná váljon, mint bármilyen érzékszervünk.

Mivel fejleszthető? Vannak erre gyakorlatok?

A jóga nagyon jó alapot ad ehhez és persze a meditáció, a figyelem koncentrálása, a külső körülmények kizárása. Ez nehezen megy ebben az ingerekben gazdag világban. Sokan tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy rendelkeznek ezzel a képességgel, de vagy nem érdekli őket (ez se baj), vagy csak lusták a felszínre hozásához.

Mi történik akkor, ha egy látó a bolygó jövőjét jósolja meg, ahogy például Nostradamus tette?

A látás látás akkor is, ha nem személyre szóló jövőt látunk, hanem egy közösség vagy éppen a lakóbolygónkról van szó. Ugyanaz a képesség.

A jóslások birtokában bolygó szinten el lehet kerülni a félelmetes eseményeket?

Nem. Azoknak a jóslásoknak nem ez a célja. Csak tényt közöl. A bolygónk fejlődésen megy keresztül, a rajta élő emberi társadalom is fejlődik. A megjósolt események ennek a fejlődésnek olyan állomásai, amit nem lehet „megúszni”. Olyan, mint a gyerekbetegségek. A meghatározott életkorban kell átesni rajtuk, mert később jóval nagyon galibát okozhatnának.

Arra azonban nagyon is jók ezek a jóslások, hogy felismerjük a fejlődés elősegítésének felelősségét, vagy hogy minél kisebb kárral vagy katasztrófával menjenek végbe a változások. Elkerülni azonban nem tudjuk azokat.

Ahogy saját sorsunkat sem tudjuk megkerülni, csak a látó segítségével meghozott tudatos döntéseinkkel nagyobb felelősséggel tudjuk elvállalni és elvégezni feladatainkat. Ez pedig a fejlődésünket segíti elő.”

Ajánlott cikkek