Könnyű, édes, roppanós, és ez kivételesen nem a habcsók. Az angolszász országok egyik kedvenc karácsonyi süteményéről, a Pavlováról beszélek. Kóstoltátok már? Ha nem, itt az ideje!
A Pavlova – ami egy orosz balerináról, Anna Pavlováról kapta a nevét – a világ legfinomabb, legelegánsabb és egyben legolcsóbb édessége. Hogy miért? Mert csupán néhány tojásfehérje, hab és gyümölcs szükséges hozzá.
Beszéljen helyettünk a recept, aztán pedig az íze!
Hozzávalók:
Elkészítése:
A krém:
Ideje, hogy összedobjuk a torta tetejére való krémet. A tejfölt keverjétek össze a mascarponéval, és adjátok hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot. Kenjétek a már kihűlt Pavlova tetejére, és szórjatok rá ízlés szerint gyümölcsöt! Mi télen leginkább a granátalmát ajánljuk!
Jó étvágyat!