Ezért vállaljátok fel büszkén azt, ha szürke verebek vagytok!

Ezért vállaljátok fel büszkén azt, ha szürke verebek vagytok!

Ne essetek kétségbe, ha mások szürke verébnek tartanak, vagy ha néha annak érzitek magatokat, ugyanis sokkal több minden rejlik bennetek, mint gondolnátok. A veréb típusú ember nagyon nem unalmas, sőt, elárulom, mi minden valójában a verébség.

Vannak, akik ha meglátnak egy verebet, eluralkodnak rajtuk a negatív érzések. Ellenszenvesek, előítéletesek anélkül, hogy valójában tudnának a verebekről bármit, vagy megismernék őket. Kiközösítik, mert nem olyan jó a píárjuk, a külsejük, mint a többi madárnak. Ez a madár nem szeret feltűnést kelteni, ő csak próbál boldogulni és önmaga világában boldog lenni, nem bánt senkit, ha nem bántják.

Még csak a közelébe sem kerültök, már taszít benneteket? Nem tudtok velük megbarátkozni? Pedig ez a madárka a szimbóluma annak a tudásnak, amivel felszínre hozzuk az ösztöneinket, a képességeinket. Pici és nem túl impozáns megjelenése miatt nem is hinnénk róla, de az önbecsülés madarának is tartják. A veréb zord körülményeket túlélve is harcol, és hiába tartja eleinte lehetetlennek, kitartása révén győzedelmeskedik. Megvédi magát és a társait, egy igazi hősies túlélő.

Ez a kis szürke madár Aphrodité szent madara, aki a szerelem és a szépség istennője. Kell ezt tovább magyarázni? A valódi és örök szépség mögött rejtőzik ugyanis az az erő, amit úgy hívnak: önbizalom. Belső tartás, amivel a külsőségek is szebbé varázsolhatóak, ha megvan ez a plusz. Előnyöket kovácsol a furcsaságokból, ha valaki verébként tud harcolni magáért.

Nehéz a mai világban verébnek maradni, még mindig bízni magukban vagy egyáltalán megtalálni a valódi énjüket, mikor minden a pávákról szól, a páváknak a keselyűk szárnyai alatt.

A verébség nem egyenlő azzal, hogy valaki nem érdekes. Pusztán csak nem akar középpont lenni, olyan madár, akivel mindenki foglalkozik, inkább szerényen figyeli a világ zajlását. Szeret a belső értékei mentén haladni, olyan közösséget kialakítani, ahol tudja, hogy társai ugyanúgy megküzdenek érte, mint ahogyan ő tenné.

Neki a csend nem frusztráló, mert ekkor hallja azt, ami valóban lényeges. Őket nem lehet átverni vagy irányítani, ha nem engedik. Nem vágynak mások által meghatározott életre, van nekik elég ösztönük és tapasztalatuk, amit hosszú évek alatt kialakítottak maguknak.

Forrás:
Karácsonyi Panka

Figyeljünk magunkra, a különlegességeinkre, a belső hangunkat halljuk, ne másokét, és ne felejtsük el magunkban a verebet, aki harcol magáért!

Ezentúl legyetek magatokra büszkék, higgyetek magatokban, ti szürke verebek, az önbizalom, túlélés, az erő és a kitartás madarai!