Vékony szálú hajatokból varázsoljatok dús sörényt néhány trükk segítségével!

Vékony szálú hajatokból varázsoljatok dús sörényt néhány trükk segítségével!

Angyalhajjal nem minden lány rendelkezik, aki viszont igen, az számtalan rossz tulajdonságát tudná felsorolni. A vékony szálú haj ugyanis könnyen a fejre lapul, nehéz formázni, és szinte biztos, hogy nemcsak gyengének, de kevésnek is tűnik. Pedig van benne szerethető, csak meg kell találni! Ráadásul rengeteg tipp és trükk segíthet a hétköznapok nehézségein. Angyalhajú lányok, most figyeljetek!

Angyalhaj a szerkesztőségben

Szerzőnk és szerkesztőnk, Tini órákig tudna mesélni szőke tincseiről, hiszen ha valaki, akkor ő biztosan tudja, milyen angyalhajjal élni.

„Mindig, de tényleg amióta eszem tudom, igazi, nagy loboncot akartam magamnak. Királylányosat. Fonhatót. Olyat, amit ha kiengedek, beteríti a vállam, a hátam. Ami lobog a szélben, de azért a szél nem tudja egykettőre kisöpörni az arcomból. Később, amikor már nagyobb voltam, azt gondoltam, csak az a szexi, ha hosszú, ha dús. Sokáig szégyelltem pehely puhaságú angyalhajam – meséli Tini, aki aztán, ha évek múltán is, felfedezte a szerethetőséget angyali loknijaiban.

– Később rájöttem, ha a látvány nem is annyira nyerő, puhasága nagyon is szerethető. Akik szeretnek, szeretik tapintását, szeretik selymét.

A gyerekeim imádták. A legnagyobb fiamat időnként rajtakapom, beszél hozzám, de közben, akár kicsi gyerekként, a hajam egy fürtjével játszik. Észre se veszi; harminc felé közeledik.

Tini tippjei

Ahogy a vastag szálú hajat azért nehéz gondozni, mert vastag, úgy a vékony szálú hajjal vékonysága miatt gyűlik meg a bajunk. Tini az évek során szuper trükköket kísérletezett ki angyalhaja egészsége érdekében.

  • Mivel a vékony szálú haj könnyen kiszárad, így fontos, hogy a hajszálakat feltöltsétek vízzel, és ezáltal energiával is.
  • Kényeztessétek a tincseiteket hetente egyszer mosás előtt extraszűz olívaolajos pakolással. Masszírozzátok be a hajatokba, és törölközőbe csavarva hagyjátok rajta 1-2 órán át!
  • Válasszatok dúsító sampont, és balzsam helyett használjatok citromlevet! A haj nemcsak fényes, de szuperpuha is lesz!
  • Nyáron a hajszárítást hagyjátok meg a napnak, télen pedig közepes hőfokon használjátok a hajszárítót, mert a vékony szálú haj sokkal sérülékenyebb is!
  • A hajvasalót pedig felejtsétek el!

Amit még tehettek frizurátok érdekében

Forrás:
iStock

A természetes, otthoni ápolás mellett van még néhány trükk, amire ha odafigyeltek, máris erősebbé és hatékonyabbá varázsolhatjátok élettelen fürtjeiteket!

  • Használjatok hajdúsító termékeket, és emellett gyakori masszírozással serkenhetitek a hajnövekedést is.
  • Figyeljetek arra, hogy puha ágyneműhuzatot válasszatok, mert ha túl durva anyagból készült párnahuzatot választotok, még töredezettebbé és sérülékenyebbé tehetitek tincseiteket.
  • Egyenesítés helyett varázsoljatok magatoknak göndör vagy hullámos fürtöket, ezzel is dúsabbá téve a hajkoronátokat.
  • Kerüljétek a lépcsőzetes, tépett frizurákat, amik még jobban kiemelnék hajszálaitok vékonyságát.