Egyéb kategória

Vékony szálú hajatokból varázsoljatok dús sörényt néhány trükk segítségével!

Angyalhajjal nem minden lány rendelkezik, aki viszont igen, az számtalan rossz tulajdonságát tudná felsorolni. A vékony szálú haj ugyanis könnyen a fejre lapul, nehéz formázni, és szinte biztos, hogy nemcsak gyengének, de kevésnek is tűnik. Pedig van benne szerethető, csak meg kell találni! Ráadásul rengeteg tipp és trükk segíthet a hétköznapok nehézségein. Angyalhajú lányok, most figyeljetek!

vous - 2021.12.17.
Vékony szálú hajatokból varázsoljatok dús sörényt néhány trükk segítségével!

Angyalhaj a szerkesztőségben

Szerzőnk és szerkesztőnk, Tini órákig tudna mesélni szőke tincseiről, hiszen ha valaki, akkor ő biztosan tudja, milyen angyalhajjal élni.

„Mindig, de tényleg amióta eszem tudom, igazi, nagy loboncot akartam magamnak. Királylányosat. Fonhatót. Olyat, amit ha kiengedek, beteríti a vállam, a hátam. Ami lobog a szélben, de azért a szél nem tudja egykettőre kisöpörni az arcomból. Később, amikor már nagyobb voltam, azt gondoltam, csak az a szexi, ha hosszú, ha dús. Sokáig szégyelltem pehely puhaságú angyalhajam – meséli Tini, aki aztán, ha évek múltán is, felfedezte a szerethetőséget angyali loknijaiban.

– Később rájöttem, ha a látvány nem is annyira nyerő, puhasága nagyon is szerethető. Akik szeretnek, szeretik tapintását, szeretik selymét.

A gyerekeim imádták. A legnagyobb fiamat időnként rajtakapom, beszél hozzám, de közben, akár kicsi gyerekként, a hajam egy fürtjével játszik. Észre se veszi; harminc felé közeledik.

Tini tippjei

Ahogy a vastag szálú hajat azért nehéz gondozni, mert vastag, úgy a vékony szálú hajjal vékonysága miatt gyűlik meg a bajunk. Tini az évek során szuper trükköket kísérletezett ki angyalhaja egészsége érdekében.

  • Mivel a vékony szálú haj könnyen kiszárad, így fontos, hogy a hajszálakat feltöltsétek vízzel, és ezáltal energiával is.
  • Kényeztessétek a tincseiteket hetente egyszer mosás előtt extraszűz olívaolajos pakolással. Masszírozzátok be a hajatokba, és törölközőbe csavarva hagyjátok rajta 1-2 órán át!
  • Válasszatok dúsító sampont, és balzsam helyett használjatok citromlevet! A haj nemcsak fényes, de szuperpuha is lesz!
  • Nyáron a hajszárítást hagyjátok meg a napnak, télen pedig közepes hőfokon használjátok a hajszárítót, mert a vékony szálú haj sokkal sérülékenyebb is!
  • A hajvasalót pedig felejtsétek el!

Amit még tehettek frizurátok érdekében

Forrás:
iStock

A természetes, otthoni ápolás mellett van még néhány trükk, amire ha odafigyeltek, máris erősebbé és hatékonyabbá varázsolhatjátok élettelen fürtjeiteket!

  • Használjatok hajdúsító termékeket, és emellett gyakori masszírozással serkenhetitek a hajnövekedést is.
  • Figyeljetek arra, hogy puha ágyneműhuzatot válasszatok, mert ha túl durva anyagból készült párnahuzatot választotok, még töredezettebbé és sérülékenyebbé tehetitek tincseiteket.
  • Egyenesítés helyett varázsoljatok magatoknak göndör vagy hullámos fürtöket, ezzel is dúsabbá téve a hajkoronátokat.
  • Kerüljétek a lépcsőzetes, tépett frizurákat, amik még jobban kiemelnék hajszálaitok vékonyságát.
Ajánlott cikkek