Egyéb kategória

Hihetetlen dolgokat tudtunk meg 2015-ben Harry Potter világáról

Kedvenc varázslótörténetünk írója, J.K. Rowling hat éve csatlakozott a Twitterhez, bár akkoriban még nem vitte túlzásba a posztolást. Nem úgy, mint idén: annyi új infóval szolgált nekünk a varázsvilágról, hogy csak kapkodtuk a fejünket. Most össze is gyűjtöttem nektek a legmeglepőbbeket közülük.
vous - 2015.12.27.
Hihetetlen dolgokat tudtunk meg 2015-ben Harry Potter világáról

Rosszul ejtettük Tudjukki nevét

Bár eddig azt hittem, hogy pontosan azért használjuk a tudjukki jelzőt, mert nem szabad kimondani a nevet, de a 8 rész alatt ezt nem sokszor sikerült betartani. Inkább a Voldemortot használták helyette, ugye ti is t-vel a végén mondtátok ki? Ez volt az első sokk. Ugyanis Rowling szerint ez egy francia szó – a mort a halált jelenti –, ezért nem kell kiejteni a t betűt a végén. Tehát a filmekben az összes részben rosszul mondták.

Forrás:
giphy.com

Hagridnak nincs patrónusa

Emlékeztek Harry patrónusára, ami egy szarvas volt? Hagridnak sajnos nem lehet, mivel nem mutatkozott túl erős varázslónak, ezért nincs pálcája sem. Még a legnagyobb varázslóknak is nehéz előidézni egy patrónus-bűbájt, nagyon sok lelkierő kell hozzá, és egy kedves emlék. Hagridnak pedig olyan hányattatott sorsa volt, hogy nem sok vidám emléke akad, így saját patrónusát sem tudja megidézni.

Forrás:
giphy.com

A Roxfort ingyenes

Idén kezdődtek el a viták azzal kapcsolatban, hogy a Roxfort vajon ingyenes-e. Nem mintha bárki is mehetne oda tanulni. Miközben már elkezdték összeszámolni a költségeket a négyéves képzésért és kollégiumért, Rowling bejelentette a hírt: Roxfort ingyenes. Na persze, a legvarázslatosabb helyről beszélünk a földön, és ingyenes. Elhiszitek?

Forrás:
giphy.com

Boldog szülinapot, Sirius!

Azt már eddig is tudtuk, hogy Harry Potter július 31-én tartja a születésnapját, egy állatkerti látogatással egybekötve természetesen. De nyissátok ki a naptáratokat, és jelöljétek meg november 3-át is, ugyanis Sirius Black ezen a napon született. Tortát neki!

Forrás:
giphy.com

A Dursley család előtörténete

Morfondíroztatok már azon, hogy Dursley-ék miért voltak mindig olyan gorombák Harryvel? A nyolc rész alatt mást sem láttunk, csak azt, hogy ugráltatták, és úgy beszéltek vele, ahogy egy állattal sem beszélnénk. Vernon bácsi például Harry anyját, Lilyt és apját, Jamest mindig őrültnek tartotta, sőt, mint kiderült, még az esküvőjükre sem hívták meg őket. Így természetesen Vernon és Petunia sem kívánkozott jelen lenni Lily és James esküvőjén. A két nővér, Petunia és Lily pedig Harry születésnapján beszéltek utoljára egymással.

Forrás:
giphy.com
Ajánlott cikkek