Egyéb kategória

Raffaello – vegán, makrobiotikus, nem hizlal, de isteni!

Ez a fehér kókuszos golyó sokak nagy kedvence, egy falatnyi egzotikum és boldogság, de bűntudat nélkül nem lehet fogyasztani. Vagy mégis? Igen! Ez egy olyan recept!
vous - 2015.12.24.
Raffaello – vegán, makrobiotikus, nem hizlal, de isteni!

Ha valami egészséges, akkor nem lehet finom – buta beidegződés. Elképesztő finomságok készíthetők egészségesen cukor, liszt nélkül, sőt tejtermék sem kell hozzá. Főzni is minek, ha nem muszáj? 10 perc alatt készül el a Raffaello, amit bátran fogyaszthatnak vegetáriánus, vegán, lisztérzékeny, diétázó barátaink, rokonaink és ügyfeleink – mondaná a Nyuszi a Micimackóból.

Nagyon kókuszos – pontosan 3 formában kerül kókusz ebbe a fantasztikusan egyszerű és finom desszertbe. Kókuszreszelék minden háztartásban akad, a kókuszzsír vagy kókuszolaj inkább az egészségtudatosabbak, míg kókusztej az ázsiai konyha kedvelőinek kamrájában található. Remek alapanyagok, érdemes beszerezni őket, nem csak ehhez a recepthez. Sokáig elállnak, jól használhatóak sokféle recepthez!

Nem ámítás: tényleg 10 perc alatt elkészül ez a kókuszgolyó, legalábbis az alap. Utána egy kis pihentetés, majd lehet formázni, hengergetni kókuszreszelékbe. Tehetünk a közepébe egy szem blansírozott mandulát vagy pörkölt mogyorót, akár egy pici darab csokoládét is – csak a meglepetés végett, de ezek nélkül is nagyon finom.

A magunk örömére, vendégvárónak, de akár ajándékba is tökéletes celofánzacskóba, mini minyonpapírba téve, szép szalaggal díszítve.

Forrás:
iStock

Raffaello – kókuszgolyó vegán, makrobiotikus változatban

Hozzávalók:

  • 1,5 bögre natúr kókuszreszelék
  • 3 evőkanál rizsszirup
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 4-5 evőkanál natúr! kókuszolaj olvasztva
  • 2-3 csepp vaníliaaroma
  • 2-3 evőkanál kókusztej (de lehet bármilyen növényi tej is)
  • késhegynyi Himalaya só

Elkészítés: 1 bögre kókuszreszeléket aprítóba teszünk, és lassú fokozaton, folyamatosan adagoljuk hozzá a kókuszolajat. Ha sűrű masszát kapunk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és pár percig hagyjuk aprítani. A puha masszából golyókat formálunk, majd megforgatjuk a maradék kókuszreszelékben. Sütőpapírra helyezzük őket, majd be a hűtőbe kb. 1 órára. 2 hétig is elállnak, de fogyasztás előtt vegyük ki, mert szobahőmérsékleten a legfinomabb. Aki szereti a mandulát, a közepébe tehet egyet-egyet.

Csinosan csomagolva tökéletes gasztroajándék!

Ajánlott cikkek