Egyéb kategória

Karácsonyi playlist – Hallgassátok meg a VOUS-lányok kedvenceit!

Végre itt a nap, amire hetek – hónapok? – óta készülünk, minden a helyén, ajándékok megvéve, a fa feldíszítve, már csak asztalhoz kell ülni. De várjatok, valami még hiányzik! Hát persze, a ZENE. Én már napok óta playlisteket gyártok, hisz számomra akkor tökéletes a hangulat, ha jobbnál jobb muzsikák szólnak a háttérben. De mit hallgatnak a VOUS-lányok szenteste? Utánajártam!
vous - 2015.12.24.
Karácsonyi playlist – Hallgassátok meg a VOUS-lányok kedvenceit!

Kezdjük egy örök klasszikussal, amit Dorina dobott be a közösbe. Mariah Carey All I Want For Christmas Is You című száma annyira alap karácsonykor, mint az üresen visszacsomagolt szaloncukorpapír, a plázában kapott idegösszeroppanás vagy Kevin a tévében. Az amerikai énekesnő ezzel az egy számmal beírta magát a zenetörténelembe.

Lehet, azért se hallunk róla már jó ideje, mert a jogdíjakból befolyó pénzből egész évben a Bahamákon nyaral. Őszintén, nem is hiányzik, ha itt van nekünk Michael Bublé, akitől mégiscsak szívesebben halljuk ezeket a mondatokat.

Azon töprengek, lehetséges-e, hogy közületek valaki még nem látta az Igazából szerelmet, aminek a kimaradt jelenetéről nemrég írtunk nektek. Ugye ezt ti sem tudjátok elképzelni? Ahogy senkinek sem kell bemutatni a Titanic főcímdalát, vagy a Star Wars soundtrackjét, úgy a sztárok tucatját felvonultató brit vígjáték zenéjéről se kell hosszasan fecsegnem. Annyi biztos, Engel Nóri lejátszási listáján előkelő helyet foglal el Billy Mack slágere.

Ha már az előbb filmzenéket emlegettem, következzen a sorban fotósunk, Anikó kedvence. Ő csak annyi megjegyzést tett: nincs karácsony Potter nélkül. Kell még bármit is hozzáfűzni?

Fotósszekciónk másik lelkes tagja, Anna is választott nektek egy dalt. Ha visszagondolunk az elmúlt év meghatározó eseményeire, mind közéleti, mind politikai értelemben, valószínűleg mindannyiunknak hasonló képek ugranak be… Terror, gyász, Párizs… John Lennon és Yoko Ono 1971-es szerzeménye eredetileg a vietnami háború ellen íródott, de a zenetörténelembe karácsonyi slágerként vonult be. Ezzel a dallal emlékezzünk a párizsi terror áldozataira!

Sophie választásának kifejezetten örültem, hisz üde színfolt ebben a válogatásban. Magyar dal, ráadásul a kevésbé ismertek közül. Rutkai Bori és a Specko Jedno Égősor című száma annyira fülbemászó, hogy nálam azonnal dallamtapadás lett belőle. Hallgassatok magyar zenét, megéri!

Aki kicsit is ismeri Emcsit, nem lepődik meg, melyik szám mellett tette le a voksát. Egy igazi vagány csajhoz mi más is illene, mint a Destiny’s Child? Ha engem kérdeztek, Beyoncé zeneileg most van a csúcson, egy Jay Z-vel közös karácsonyi dalra még én is befizetnék. De amíg erre várni kell, pörgessük a kétezres évek lánytriójának slágereit. Nosztalgiázni ér!

Grafikusunk, Olgi is egy népszerű dalt választott, kevésbé ismert feldolgozásban. A Pentatonix öttagú amerikai énekegyüttes 2011-ben tűnt fel egy tehetségkutatón. Rengeteg feldolgozás van már mögöttük, de nekünk ma ez a kedvenc. A kliptől nem jövünk lázba, de a zene kárpótol mindent. Pentatonix – Little Drummer Boy.

És hogy ne mindig csak a lányokról legyen szó, a végére tartogattam a kakukktojást. Dani az egyetlen fiú a szerkesztőségben, az ő dala nélkül nem teljes a lista. Míg a lányok elsőre rávágták a kedvencüket, Dani sokat gondolkozott. Végül az Animal Cannibals Csak karácsony című száma lett a befutó. Nem hinnénk, hogy ez lesz az új kedvencetek, de azért tekerjetek bele, hátha…

Remélem, már ti is elkezdtétek összeállítani a saját listátokat!

Ajánlott cikkek