Egyéb kategória

Ezt látja egy magabiztos nő, amikor tükörbe néz

Amikor tükörbe néztek, mit láttok? Mármint magatokat, azt tudom, de azonkívül? Boldogságot, szépséget? Meg szoktátok dicsérni magatokat, ha aznap épp tettetek valami jót? Vagy elmondjátok a tükörképeteknek, milyen jól sikerült a hajatok, a sminketek és amúgy milyen gyönyörűek is vagytok valójában? Nem teszitek? Ez hatalmas hiba.

vous - 2020.10.16.
Ezt látja egy magabiztos nő, amikor tükörbe néz

Nem szoktam magam isteníteni a tükör előtt, mert nem vagyok ilyen, de annyit hallottam korábban azt a teóriát, hogy az embernek igenis meg kell dicsérnie magát olykor-olykor, hogy én is kipróbáltam. Egy ideig akármikor tükörbe néztem, megdicsértem magam. Volt, amikor a hajam, volt, amikor a sminkem. Esténként smink nélkül néztem magamra, és csak azt mondogattam, hogy szép vagyok én így is. Pedig köztudott, hogy imádom a sminkeket, anélkül nem is érzem magam teljes embernek.

Az önbizalom erősen befolyásolja a nők boldogságát, életük teljességét. Hajlamosak vagyunk mások véleményére előbb adni, mint a sajátunkra. Dr. Louanne Brizendine neuropszichológus A női agy című könyvéből kiderült, hogy a nők agyában az úgynevezett cingular cortex felelős az önmagunk felé irányuló negatív gondolatokért,

így a nők – bizonyítottan is – sokkal kritikusabbak önmagukkal szemben.

Forrás:
iStock

Szóval, hölgyeim, most egy kis önbecsülés-tuning következik. Hogy mit lát egy valóban magabiztos nő, amikor tükörbe néz? Hát ezt:

Látják a szépséget a tökéletlenségükben


Egy magabiztos nő először felismeri, aztán el is fogadja a fizikai hibáit. Tudomásul veszi, hogy a tökéletesség mint olyan, nem létezik. Nekik az, hogy egy pattanás nőtt az arcukra nem befolyásolja a szépség fogalmát.

Látják a saját erejüket és sebezhetőségüket


Tisztelegve néznek a tükörbe. Felidézik a dolgokat, amikkel eddig szembe kellett nézniük vagy le kellett küzdeniük, ismerik a saját képességeiket. Lehet, hogy szükségük van szeretetre, elfogadásra, de mégis megtanulták, hogyan teremtsenek egyensúlyt mások véleménye és a saját önképük között.

Látják a magabiztosságot, amit örök félelem és kétség övez


Mikor tükörbe néznek, látják az önszeretetet és a bizalmat. Tudják, miben jók és csodálják magukat erősségeikért. De észreveszik a félelmeiket és az önbizalom hiányát is magukban. Egy magabiztos nő bízik a saját intuícióiban és képességeiben. Abban, hogy a kemény dolgokkal szemben is fel tud lépni.

Látják saját döntéseik eredményét


A magabiztos nők nyíltan és őszintén vállalják saját választásukat, viselkedésük mellett kiállnak anélkül, hogy másokat okolnának tetteikért. Mindegy, hogy ez a döntés anyagi csődbe sodorja őket, vagy veszélyezteti a saját egészségüket, boldogságukat. Vállalják azt, akik. Beismerik, ha valamelyik választásuk nem volt a legjobb, de az okos döntéseket ünneplik, a rosszakból pedig tanulnak.

Látják a könnyedséget az életükben


Egy magabiztos nő nem akarja csökkenteni az életben elé kerülő küzdelmek mennyiségét. Ezeket pedig nem is veszik túl komolyan. Elismerik a hibáikat és a kínos pillanatokat, de mosolyogva néznek este a tükörbe, hiszen a nehéz dolgokból is csak tanultak valamit.

Ajánlott cikkek