5 mérgező mondat, amit soha ne mondjatok magatoknak!

5 mérgező mondat, amit soha ne mondjatok magatoknak!

Ebben a stresszel teli világban folyamatosan akadályokba ütközünk, amit néha jól, néha pedig kevésbé jól veszünk, bármennyit is teszünk érte. De vajon eléggé motiváljuk magunkat? Következzen öt mondat, amikről ha leszoktok, sokkal hatékonyabbak lesztek az életben.

Biztosan veletek is előfordult már, bármennyire is szerettetek volna valamit, megszólalt az a bizonyos hang a fejetekben. Nyugalom, ez természetes dolog, ez a hang felel a biztonságotokért. Viszont sok esetben mi magunk rontjuk az esélyünket ezekkel a gondolatokkal.

Nincs elég időm erre

Ez az első mondat, amit jobb, ha azonnal száműztök az életetekből, hiszen mindenkinek arra van ideje, amire akarja. Főleg, hogy egy hét 168 órából áll, így ez maga a kifogások csúcsa. Még ti magatok sem hiszitek ezt el, ugye? Bizony, más meg főleg nem. Ha valamit nagyon nem szeretnétek megcsinálni, inkább mondjátok, hogy nem fontos.

Nem engedhetem meg magamnak

Az a bizonyos hang sok más dolgot is mond, ami nem jó nekünk. Ez a mondat áltatás, ami még rossz érzést is kelt bennünk. Arról nem is beszélve, hogy mást meg aztán végképp nem érdekel. A „nem engedhetem meg magamnak” mondatnak a hátterében a pénzhiány áll, amire viszont van megoldás. Gondoljuk végig, mire is költünk (akár készítsünk egy listát). Meg fogtok lepődni, mennyit lehet spórolni. Grafikusunk nemrég még egy táblázatot is készített nektek, amivel egy kisebb vagyont gyűjthettek össze.

Túl öreg vagyok én már ehhez

Ezt a mondatot biztosan mindenki mondta már, pedig nagy badarság. Mindannyian ismerünk nagyszülőket, akik könnyedén kezelik a laptopot, pedig elmúltak már hetvenévesek is. Sőt! Suzanne Collins az Éhezők viadalát 46 évesen írta, Tamae Wanatabe pedig 73 évesen mászta meg a Mount Everestet. Ezek után tényleg SOHA ne mondjátok többet, hogy bármihez öregek lennétek, hiszen annyi idősek vagytok, amennyinek érzitek magatokat. Merjetek változtatni!

Forrás:
pexels.com

Nekem nincs rá lehetőségem

Gondolom, nektek is van legalább egy olyan ismerősötök, aki megfogta az isten lábát. Na persze nem szó szerint. Irigykedünk rá, mert neki könnyű, neki megadatott, neki vannak lehetőségei. Nekünk pedig egyik sem. Az igazság az, hogy minden ember más lehetőségekkel születik. Vannak, akik genetikailag zsenik, vannak, akik gazdag családba születnek. De vannak, akik nehéz sorsot kapnak, egész életükben küzdenek olyan dolgokért, amik a hétköznapi ember számára alapvetők. De a körülményeinken tudunk változtatni, ha elfogadjuk a saját lehetőségeink.

Majd holnap

Hányszor mondtuk már, hogy majd holnap! Elfelejtett kérések, be nem fejezett házimunkák, félbehagyott beadandók, és a lista végtelen. De jobb, ha leszögezzük: a halogatás a produktivitás legnagyobb ellensége. Amíg nem végzitek el, ott motoszkál a fejetekben, így nem tudtok az igazán fontos dolgokra koncentrálni és előre haladni.