Hiába a lustaság, megmutatjuk, miért ne aludjatok sminkben!

Hiába a lustaság, megmutatjuk, miért ne aludjatok sminkben!

A sminket mindig lemossuk, legyen szó leheletnyi púderről vagy több réteg vakolatról. Tudja ezt az összes nő. Elméletben. Ugyanis, valljuk be, olykor-olykor előfordul, hogy egy átbulizott éjszaka után csak beesünk az ágyunkba. Kinek is lenne kedve ilyenkor vattakorongot ragadni és sikálni?

Lustaság kontra makulátlan bőr

A korábban feltett költői kérdésre válaszolva azon kevesek közé tartozom, akik mindig lemossák a sminket. Igen, bármilyen meglepően is hangzik, nagyon sok lány sminkben alszik. Cikkem témáját hallva számos VOUS-lány mesélte el, milyen is az, amikor sminkben fekszenek le. Nem ítélem el őket, tényleg nehéz egy átbulizott este után még ezzel foglalkozni, de nálam a félelem nagy úr. Márpedig én féltem a bőrömet, ami jelenleg, hála a genetikának, makulátlan. Miért tenném kockára ezt a lustaságom miatt?

Bátraké a szerencse? Ja, nem!

A Daily Mail egyik újságírója úgy döntött, leteszteli, mi is történik pontosan, ha az ember lánya sminkben alszik. Az eredmény pedig rosszabb, mint azt gondolnánk.

Anna Pursglove nem csupán egyetlen sminkben alvós éjszakát vállalt be, egy egész hónapra száműzte a sminklemosót az életéből. A teszt előtt és után egy bőrgyógyász vizsgálta meg a bőrét, hogy kiderüljön, mit is tesz vele a lemosatlan kozmetikum. Az újságírónő bőre a korához mérve tökéletes állapotban volt, na de várjuk ki a végét! Anna már a legelső nap után leírhatatlan késztetést érzett, hogy lemossa magáról a szolid maszkot. Az első hét után pedig a saját barátai jegyezték meg, hogy a szokásosnál fáradtabbnak tűnik. Egy hét elteltével csomókban hullott a szempillája, a tizedik nap környékén pedig úgy bedagadt a szeme, hogy másnap reggel alig bírta kinyitni.

A teszt végeztével Anna, azonkívül, hogy kedvenc sminktermékeit a háta középre sem kívánta, jó néhány bőrproblémával gazdagodott. A bőre legfelső rétege tízszer rosszabb állapotban volt, a pórusai kitágultak, a vízhiány miatt pedig pattanások jelentek meg az arcán. Ha kíváncsiak vagytok, mit okozott még imádott sminkje, ide kattintva elolvashatjátok.

Forrás:
Depositphotos

Emőke, a legbátrabb VOUS-lány

Anna tesztjét és annak következményeit olvasva biztos voltam benne, hogy soha nem vesz rá senki, hogy ugyanazt leteszteljem. De még jó, hogy nem mindenki olyan félős, mint én! Emcsi bátor és bevállalós volt, mint mindig, így belement a tesztbe. Mielőtt kiakadnátok és aggódni kezdenétek, szerencsére csak egy éjszaka erejéig szólt a bátorság próbája!

„Őszinte leszek, szoktam sminkben aludni. Ha hajnalban érek haza, nem tudom magam rávenni, hogy a vattapamacs után nyúljak, és lemossam a kb. 5 órával azelőtt felkent sminket. Azt kell, hogy mondjam, ilyenkor másnap reggel makulátlan sminkkel ébredek. Na de nem most. Mivel a teszt során nem éjszakáztam, így az egész napos sminkemben aludtam.

A lefekvés előtti fürdésnél alig bírtam megállni, hogy ne mossam le magamról a már akkor is katasztrófaközeli állapotban lévő tusvonalakat. Tudtam, hogy reggelre panda lesz belőlem.

Nem tévedtem, az lett. Csálé szemöldök, lepergett tusvonal, karikák és foltos arc. Ez lett az eredménye a sminkes álmoknak. Ami pedig igazán ijesztő, hogy a párnán nem hagyott nyomot, így valószínű, a bőröm szívta be a hiányos részeken a festéket.”

Habár Emőke bőre megúszta az egyéjszakás kalandot, valószínűleg a tapasztalatokat levonva ezentúl ő is kétszer meggondolja a buli utáni hajnalokon, mennyire is fáradt.

Ne feledjétek, lányok: hazaérve a sminket lemosni pont annyira felemelő érzés, mint a melltartónktól megszabadulni! :)