Apró trükkök, amiktől tökéletes hatású lesz a rúzsotok

Apró trükkök, amiktől tökéletes hatású lesz a rúzsotok

Mindannyian tudjuk, hogy a sminkünk rengeteget elárul rólunk, a személyiségünkről, és arról is mesél a körülöttünk lévőknek, mennyit foglalkozunk a külsőnkkel. Utóbbi pedig nem egyenlő azzal, mennyit foglalkozunk a külsőségekkel.

Írtam már nektek arról, mi jár a fejemben, amikor a sminkemet véleményezik. Azt is olvashattátok, mit árul el rólatok a rúzsotok színe az első randin. Sőt azt is megmutattuk, hogyan viseljétek a sötét rúzsokat, hiszen újra visszajönnek a divatba.

Szóval – mondhatni – mindent tudtok, amit a rúzsokról tudnotok kell. De ahogy a sminkelési trendek változnak, úgy újabb és újabb praktikák jelennek meg, amikkel megkönnyíthetitek a dolgotokat. Hoztam nektek néhány rúzstrükköt, amivel még tovább tökéletesíthetitek az ajkaitokat.

Forrás:
giphy.com

1. Használjatok korrektort!

Miután felvittétek a szátokra a színt, a körvonalakat gyorsan tökéletesíthetitek úgy, hogy korrektorral a szátok köré vékony vonalat húztok. Így az alsó és felső ajkatoknak is szép lesz az íve. A korrektor és a rúzs olyan kontrasztot ad majd, amitől sokkal élénkebb lesz a szátok színe.

2. Harapjátok meg az ajkaitokat!

De csak óvatosan! Harapás hatására ugyanis vér áramlik majd az ajkaitok felszínéhez, így szebb színük lesz, és kicsit meg is duzzadnak majd, szóval sokkal teltebbnek fog látszani a szátok.

3. Használjatok hintőport!

Ha matt ajkakat szeretnétek, a legjobb, ha miután felkentétek a szátokra a rúzst, egy kis hintőport szórtok rá. Így amellett, hogy sokkal tartósabb lesz a szátok színe, még mattá is válik. Nekem ez az egyik kedvenc praktikám, nagyon bevált, itt írtam róla bővebben.

4. Használjatok szájfényt!

Ha a matt ajkak annyira nem jönnek be, akkor mindenképp használjatok átlátszó szájfényt, miután felvittétek a szátokra a rúzst. Tartósabb, fényesebb lesz, és vonzza a tekintetet is!

Forrás:
giphy.com

5. Fixáljatok púderrel!

Tovább fog tartani a szín, nem fog megkopni vagy lejönni attól, hogy pohárból isztok. Nem kell furán tartanotok a szátokat, hogy szívószállal tudjatok inni. Ugyanezt a hatást éritek el, ha zsepit nyomkodtok óvatosan a szátokhoz, így a felesleges rúzs le fog jönni, és csak az marad ott, aminek ott kell lennie.

6. Otthoni ajakradír

Nem kell drága cuccokra költenetek, hiszen ha vesztek magatoknak egy egyszerű ajakbalzsamot, bármikor beleszórhattok egy kis kristálycukrot. Így nincs más dolgotok, mint az ujjatok segítségével felvinni a szátokra, és gyengéden megdörzsölni vele az ajkaitokat.