Egyéb kategória

Trükkök, amiktől sokkal sikeresebbek lehettek a munkahelyeteken

A modern technológia elterjedésével egyre kevesebb időnk van magunkra, mivel mindig dolgozunk. Csak egy e-mail a telefonról, egy üzleti SMS, soroljam még? Jöjjön is néhány dolog, amit ti is megtehettek annak érdekében, hogy sikeres legyen a másnapotok.
vous - 2016.02.17.
Trükkök, amiktől sokkal sikeresebbek lehettek a munkahelyeteken

Az előre tervezés manapság már kiment a divatból, de ezen szerintem ti sem csodálkoztok. Mindenre ott a Google, ha valamit nem tudunk. Ellustultunk, mivel az okostelefonok már gondolkodnak helyettünk is, na meg állandóan dolgozunk. Ám ha már az előre tervezésnél tartottunk akkor ideje újra jó szokásotokká tenni, hiszen így sokkal jobban mehet a munka. Jöjjön is négy dolog, amivel sokkal sikeresebb lehet a következő napotok!

1. Írjátok le, mi a teendő másnap!

Ez jelentheti a legnagyobb segítséget, ha már előző nap este összegyűjtitek, mennyi mindent kell csinálnotok másnap. A legtöbbször ez a legnagyobb problémánk, hogy nyolcfele áll a fejünk, annyi a dolgunk, ezért csak kapkodunk, hogy mindennel kész legyünk idejében. Arról nem is beszélve, hogy jobban fogtok aludni, mivel nem fog azon járni az agyatok este, mennyi dolgotok lesz.

2. Építsetek rutint a hétköznapokba!

Mindenkinek van egy megszokott reggeli rutinja, még ha nem is tudunk róla. Felkelünk, kávézunk, reggelizünk, elmegyünk zuhanyozni, aztán fogat mosunk. Nem is tervezzük meg előre, mit mi után csinálunk, ugye? Itt jöhetnek képbe az okostelefonok, amelyek segíthetnek nektek a rutinokat hatékony munkafolyamattá alakítani. Segítségükkel pontokba szedhetitek azt is, hogy a munkahelyeteken mikor mit akartok csinálni.

Forrás:
giphy.com

3. Viszlát, határidők!

A határidők általában minden embert megrémisztenek. Ne tervezzetek előre évekkel, hónapokkal vagy éppen hetekkel, pont elég, ha azt tudjátok, mit kell csinálnotok másnap. Ezt már egy kutatás is bebizonyította, hogy azok az emberek, akik nem távolabbi határidőket szabnak meg maguknak, sokkal sikeresebbek, mint azok, akik évekre terveznek előre.

4. Feküdjetek le korán aludni!

Ahogy a szüleink is mondták már, csak úgy indulhat jól a napunk, ha korán lefekszünk. Nem is beszélve azokról a szokásokról, amelyeket el kéne felejtenetek lefekvés előtt:

  • telefonozás, tévénézés, gépezés
  • e-mailek megválaszolása
  • hétköznap esti iszogatás a barátokkal
Ajánlott cikkek