Egyéb kategória

Vigyázzatok, ha lecsap a tavaszi felfázás!

A felfázás szó senkiben sem idéz fel kellemes emlékeket. Kevés olyan nő van, aki olyan szerencsésnek mondhatja magát, hogy őt még soha nem érte el ez a betegség. De mi a teendő, ha már beütött a baj? Csak az orvos segíthet? Nem, nem, a gyógyszerek helyett először jöjjenek a gyógynövények!

vous - 2016.02.29.
Vigyázzatok, ha lecsap a tavaszi felfázás!

A szürke téli napok után igazi felüdülés, amikor az ébredésről nem a vekker, hanem a függönyön át beszűrődő napsugarak gondoskodnak. Ilyenkor egyből nyugtázzuk, hogy megjött a várva várt tavasz, ami egyúttal az is jelenti, hogy pápá, bakancs, helló, balerina!

A meggondolatlanság, a lenge öltözet azonban könnyen megbosszulhatja magát. Nagymamáitoktól biztos sokszor hallottátok ti is, hogy ne legyen kint a derekatok, mert felfáztok. Ám van még egy testrészünk, amit ennél is jobban kell óvni. Ez pedig a lábunk, pontosabban a talpunk. Hiszen tavasszal a talaj még hideg, és a hirtelen előkerült topánokon át a legkönnyebb felfázni.

Már az első árulkodó jelekre érdemes felfigyelni, ilyen lehet például az alhasi fájdalom vagy a vizeléssel járó kellemetlenségek. Nem kell egyből pánikba esnetek, a megoldás közelebb van, mint gondolnátok!

Az orvosnál, valamint a gyógyszertárban való sorban állás könnyen elkerülhető, ha a fűszernövények mellett némi gyógynövény is gazdagítja a konyhai repertoárt. Ugyanis a legfontosabb dolog ilyenkor a vese alapos tisztítása, amihez elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel.

Forrás:
pixabay.com

Jöjjön három csodaszer, amik enyhítik a problémákat, sőt akár meg is szüntethetik azokat!

1. Ülőfürdőként és italként is remek választás a cickafark. Az őszirózsafélék közé tartozó növény jótékonyan hat a vérkeringésre, fokozza a veseműködést, és nem utolsósorban csökkenti a gyulladást.

2. A növényi aszpirinként is emlegetett orvosi zsálya ugyan nem fejti ki egyből a hatását, de még így is nélkülözhetetlennek számít. Amellett, hogy ez is pozitívan hat a gyulladt területen, remek fertőtlenítő és baktériumölő.

3. A csalánt a legtöbben kerülik, hiszen a bőrhöz érve égő érzést, sőt kiütést is okozhat. De mégis számtalan olyan tulajdonsággal bír, ami miatt akár a szívünkbe is zárhatjuk. A népi gyógyászatban vizelethajtóként ismert, ami a hólyag tisztításánál elengedhetetlen lépés.

A kulcsszó tehát mindenképp a folyadék, minél több, hogy megfelelően átmossuk a testünket! Mindemellett pedig nem szabad megfeledkezni az öltözködésről, próbáljuk fokozatosan elhagyni a rétegeket!

Ajánlott cikkek