Egyéb kategória

Gúnyolódások céltáblájából világszerte ünnepelt motivációs tréner – Nick Vujicic története

Amikor világra jött, a szülei nem akartak hinni a szemüknek. Egy apró test, karok és lábak nélkül. Miért? Miért pont velük történik mindez? Sokáig nem érkezett válasz. Ma már ők is tudják, Nick születése nem hiba volt, nem egy tévedés Isten részéről. Nick Vujicic története emberek millióinak ad erőt.

vous - 2016.02.25.
Gúnyolódások céltáblájából világszerte ünnepelt motivációs tréner – Nick Vujicic története

Ha valakinek, neki elhisszük, hogy nincs reménytelen helyzet, nincs megoldhatatlan probléma.

Nicholas James Vujicic 1982. december 4-én született Ausztráliában, szerb emigráns szülők gyermekeként. Édesanyja, Dushka, betegápoló, édesapja, Boris, lelkész. A kis Nick Tetra-amelia-szindrómával jött világra, vagyis nem fejlődtek ki a végtagjai, csupán bal lába helyén, az alakja után „csirkeszárnynak” nevezett lábfejmaradvány van.

Nick ma, 33 évesen, két gyermek édesapjaként, egy gyönyörű feleséggel az oldalán, igazán boldog életet él.

De hogy vezetett az út idáig? Hogy lesz valaki a gúnyolódások céltáblájából világszerte ünnepelt motivációs tréner?

Nick már egészen fiatalon depresszióba esett. 10 évesen arra jutott, hogy feladja a küzdelmet, véget vet az életének. Egy kád vízbe akarta belefojtani magát. Amikor azon gondolkodott, hogy megteszi, elképzelte a temetését. Látta a szüleit, ahogy rájuk nehezedik a bűntudat, hogy nem tudtak többet tenni. Ez volt az utolsó, hogy megpróbált öngyilkos lenni.

Forrás:
Facebook / Nick Vujicic

Két lényeges momentum volt az életében, amelyek segítettek számára megtalálni az utat. Először egy újságcikket mutatott neki az édesanyja, ami egy többszörösen fogyatékos emberről szólt. Ekkor jött rá Nick: nincs egyedül nehéz sorsával.

Édesanyám azt mondta, Isten használni fog engem. Nem tudja, hogy mikor és hogyan, de Isten használni fog. Ráébredtem, hogy nincs értelme tökéletesnek lenni kívülről, ha belül össze van törve az ember.

15 évesen tért meg, egy bibliai ige hatására. Az evangéliumi történet szerint Jézus találkozik egy születése óta vak emberrel. Amikor megkérdezik, miért született így ez az ember, Jézus azt feleli: azért, hogy nyilvánvalóvá váljanak rajta keresztül Isten tettei. Nick úgy érezte, választ kapott a kérdéseire.

17 éves kora óta tart prédikációkat, motivációs beszédeket kisebb csoportoktól kezdve több ezer fős tömegekig a világ különböző pontjain.

Az internetre feltöltött videók tanúsága alapján a fiatalok isszák a szavait. Nick egy-egy ilyen alkalmon a helyzetéből adódó humoros szituációkkal kelti fel az érdeklődést, majd komolyabb vizekre evezve adja át az üzenetét, hitről, reményről, a fiatalokat érintő problémákról.

Egyszerre profi showman és hiteles szónok, aki szemmel láthatóan nagy hatással van a hallgatóságára.

Forrás:
Facebook / Nick Vujicic

Nick számára látszólag nincs akadály. Végtagok nélkül is aktívabb életet él, mint jó pár egészséges ember. Szinte természetes, hogy egyedül látja el magát, öltözik, főz, pötyög a számítógépén, fésülködik, borotválkozik, vagy éppen fogat mos. De hogy úszik, golfozik, szörfözik, gördeszkázik, trambulinon ugrál a kisfiával…

Nem ismer lehetetlent.

A végtagok nélkül született fiúnak nagy félelme volt, hogy sosem talál majd párt magának, hisz tudta, nem kevés áldozatot kell hoznia annak, aki mellette akarja leélni az életét. Mint utólag kiderült, félelmei alaptalanok voltak, 2012-ben feleségül vette malajziai származású barátnőjét, aki azóta két gyermeknek is életet adott.

Forrás:
Facebook / Nick Vujicic

Remélem, inspiráló számotokra Nick története. Ha még többet szeretnétek megtudni róla, lapozzatok bele a könyveibe, vagy csak nézzétek végig az egyik előadását. Utána átgondoltok pár dolgot az életetekben.

Forrás:
Facebook / Nick Vujicic

Ha úgy érzitek, segítségre lenne szükségetek, hívjátok az ingyenesen hívható 116-123 vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Online segítséget itt kaphattok. Amennyiben másért aggódtok, ezt az oldalt ajánljuk figyelmetekbe.

Ajánlott cikkek