Csináljatok házi fogkrémet magatoknak a gyönyörű mosolyért!

Csináljatok házi fogkrémet magatoknak a gyönyörű mosolyért!

Sokan ellenzik a bolti mentolos, ízesített fogkrémek használatát, mondván, tele vannak olyan anyagokkal, melyek károsítják a száj nyálkahártyáját, és egyáltalán nem tesznek jót az ínynek. Ehelyett inkább otthon kotyvasztanak egészséges összetevőkből házi fogkrémet. Ezt ti is megtehetitek!

Gyerekkorunkban imádtuk az ízesített fogkrémeket, persze nem fogat mosni, hanem enni. Nyammogtunk a tükör előtt reggelente és esténként, ma azonban már az egészségtudatos felhasználók ezt nem tennék, főleg a fogkrémben található fluor és lauril-szulfátok miatt, melyek közül az utóbbi a legismertebb bőrallergén anyag, ami egyúttal rengeteg más kozmetikai termékben is megtalálható.

Objektum doboz

Mivel a természetes takarításhoz már adtunk nektek tippeket, és azt is elárultuk, milyen jól fel tudjátok használni a citromot, hogy védjétek magatokat és a környezeteteket, ezúttal elárulom, hogyan kotyvaszthattok házi fogkrémet magatoknak.

Az egész lényege, hogy beszerezzetek néhány alapanyagot, amit aztán kedvetekre variálhattok. A következőkre lesz szükségetek:

  • A tisztításhoz valamilyen finom, szemcsés dolog kell, ez lehet szódabikarbóna, finomra őrölt só vagy ásványi anyag, mondjuk kaolin.
  • Szükségetek lesz valamilyen nedvesítő anyagra, hogy géllé varázsoljátok a port, ez lehet gyógyteafőzet, kókuszolaj, aloe vera gél vagy glicerin.
  • Az ízesítéshez használhattok sztíviát vagy xilitet, ezek ráadásul a baktériumokat is segítik elpusztítani. Erre a célra megfelelhetnek még a különféle illóolajok is, ezek a fertőtlenítő hatásuk mellett friss leheletet is biztosítanak.

Az összetevőket kis tégelyben keverjétek össze, arra azonban ügyeljetek, hogy a kókuszolaj melegben cseppfolyóssá válik, ha mégis azt használjátok, tartsátok a házi fogkrémeteket hűtőben!

Próbáljátok ki még idén!