Egyéb kategória

Tuti sminktippek, amiket érdemes az Oscar vörös szőnyegéről ellesnetek!

Vasárnap éjjel végigizgultuk, vajon Nemes Jeles László és Leo megkapja-e a hőn áhított szobrocskát. Másnapra ki is pihentük az izgalmakat, de még van, amit a tarsoly tartogat: milyenek voltak a sminkek az Oscar-gálán?

vous - 2016.03.01.
Tuti sminktippek, amiket érdemes az Oscar vörös szőnyegéről ellesnetek!

Estélyik, amik végiglibbentek az Oscar vörös szőnyegén

A ruhákhoz kevésbé értek, de nagyon tetszett, hogy színes estélyiket viseltek a színésznők, különleges szabásokkal, letisztult vonalakkal. Még a fodros, virágos darabok is szemet gyönyörködtetőek voltak, teli apró, figyelemfelkeltő részlettel. Ha kíváncsiak vagytok a szebbnél szebb estélyikre, ide kattintva megnézhetitek őket!

De mi a helyzet a sminkekkel? Egy-egy hírességnél hiányzott a sminkből a szín, legfőképp az ajkakon.

Habár a hangsúly a ruhákon van, az arcon is jólesik a szemnek egy színfolt, ami azt élővé teszi.

Tina Fey

Tina Fey püspöklila ruhájában, nyakékével tündökölt, sminkje szépen kiegészítette a ruha stílusát, ám én egy enyhén barackos rúzst inkább el tudtam volna képzelni neki, az összképet tekintve élőbb lett volna.

Forrás:
AFP/Europress Fotóügynökség

Cate Blanchett

Nem így Cate Blanchettnél, aki a mentazöld ruhája mellé natúr árnyalatokat kapott a sminkjében, teljesen harmonikus a megjelenése. A szeme gyönyörűen ki van emelve, a satírozás elegáns, nőies és épp annyira kacér, amennyire a ruhája kivágása.

Forrás:
AFP/Europress Fotóügynökség

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence az egyik személyes kedvencem, de nem írok róla elfogultan. Minden tetszik rajta is: a ruha fantasztikus, a csipkékkel trendi, szabásával klasszikus, a natúr csipkével igazán szexi. Bár a ruha könnyed, megjelenésének súlya van, nem hiába aratott hatalmas sikert a gálán. Mindehhez a sminkje tökéletes, olyan átlátszó, mint a ruhája és a nyakéke, ami csak bizonyos szögben csillan meg a nyakán. Sminkje gyönyörűen kiemeli vonásait, a fények szépen csillannak a szemén és az arcán. Bár csak barna árnyalatokat használtak, a színésznő zöld szeme világít.

Forrás:
AFP/Europress Fotóügynökség

Kate Winslet

Kate Winslet természetes szépsége már a Titanicban is megragadott, amellett, hogy tudom, egy natúr smink elkészítése akár egy órát is igénybe vehet, miután az illető még mindig úgy néz ki, mintha semmi nem lenne rajta. Kate most egy beauty-sminket kapott, fekete felső szemkontúrral, szép pillákkal, kellemes arcárnyékolással, selymes natúr rúzzsal. Arcvonásai szerintem úgyis annyira gyönyörűek, hogy ez a smink hozza elő legszebb arcát. Az pedig a hab a tortán, hogy szőke loknijaihoz felvette ezt a lakk hatású Ralph Lauren ruhát.

Forrás:
AFP/Europress Fotóügynökség

Julianne Moore

Julianne Moore is nagyon szépen festett fekete estélyijében. Szemeit hajszínéhez hasonló árnyalatokkal satírozták körbe, sőt került bele egy kis ezüst is, ami a ruháján is megjelenik. Izgalmas párosítás, egyensúlyban van.

Forrás:
AFP/Europress Fotóügynökség

Naomi Watts

Naomi Watts sellőként tündökölt a gálán. Sminkjében első pillantásra feltűnik, hogy a rúzs színe ugyanaz, mint ami a ruhája közepén lévő színátmenetben látható. Nem is kell megmagyarázni, csillagos ötös!

Forrás:
AFP/Europress Fotóügynökség

A sort folytathatnánk, biztos ti is végigmustráltátok a ruhákat és a sminkeket. Nagy baki szerintem nem történt idén, és nekem nagyon tetszik, hogy ilyen letisztult természetességükben, sallangoktól mentesen mutatkoznak a színésznők.

Követendő példa, hogy nem túlmaszkírozott, vakolattól nehezedő arcokkal jelennek meg a vörös szőnyegen – mi se tegyünk így a hétköznapokban!

Készítsetek otthon hollywoodi alkalmi sminket!

A sminkdivat az utóbbi években visszafogottabb lett a gálán is. Az alkalmi smink már nem azt jelenti, hogy hatalmas körsatírokkal szinte elmaszkírozzák a színésznőket, akik ezzel a sminkkel valóban a filmvászonra kívánkoznának, sőt! Kíváncsiak vagytok, hogyan készül egy vörös szőnyegre való smink? Ide kattintva lépésről lépésre megtanulhatjátok.

Ajánlott cikkek