Lélek

Szerelemhoroszkóp – A szerelem ott kezdődik, amikor képesek vagyunk elfogadni a férfi erőfeszítéseit

Nincs annál magasztosabb állapot, mint amikor tudod, hogy ki vagy, tele vagy erővel, érzed a saját nagyszerűségedet, a szíved hálával van tele, hogy itt lehetsz, hogy élsz, és érzed, hiszed, hogy minden úgy van jól, ahogy van.

vous - 2021.12.24.
Szerelemhoroszkóp – A szerelem ott kezdődik, amikor képesek vagyunk elfogadni a férfi erőfeszítéseit

Minden mozdulat, alkotás könnyű, természetes és örömteli. Sugárzol. Vonzod a jót, a kedvességet, a segítséget. Látnak, észrevesznek, megfordulnak utánad. Méltósággal vagy jelen. Örömben és harmóniában önmagaddal. Ez az állapot legalább annyira vágyott állapot, mint a szerelem.

Az örömszerzési mintáinkat a születési horoszkópunk Vénusz-helyzete mutatja meg. A szexuális késztetéseinkről már a Mars árulkodik. A Vénusznak a párja a Mars, ez nem kérdés, ők együttesen határozzák meg a szexuális késztetéseinket, a vágyat és módját, ahogyan megpróbáljuk elérni azt, amire (vagy akire) vágyunk.

Ahol két ember horoszkópjában a Vénusz és a Mars találkozik, nem akármilyen energiaáramlás jön létre! A Vénusz-Mars témában megjelent sikerkönyvek mind arról írnak, hogy a nő számára a szerelem akkor kezdődik el, mikor érzi, hogy a férfi kérés nélkül érte cselekszik (Mars), a férfi számára, mikor elfogadják és értékelik erőfeszítéseit (Vénusz).

Amikor elveszik a józan ész

Mars-Vénusz összeillőség esetén a zsigereinkben érezzük a másikat, kimondatlanul érezzük, mire vágyik a másik, áramlik a kölcsönös elfogadás és elfogadottság érzése (Vénusz), könnyedén ki tudjuk fejezni megbecsülésünket a másik iránt. Ha az összeillőség nem ennyire erős, akkor is azonnal megjelenik egy barátságos, „kedvellek” hozzáállás.

De ha a kötődés annyira erős, hogy az energiák teljesen összeolvadnak, erőteljes szexuális vonzódást is megélünk – és innentől a folyamat kontrollálhatatlanul megy végbe. És ha már azt a bizonyos maradék józan eszünket is elveszítettük, biztosak lehetünk benne, hogy szerelmesek vagyunk.

Mi a helyzet, amikor nem áll fenn az összeillőség? Ilyenkor nehézséget okoz, hogy értékeljék vagy felismerjék a másik érzelmi természetét vagy vonzalmát, és az együtt töltött idő kellemes, töltekező energiaáramlása nem tud jól érvényesülni.

Együttlét és érzelmi harmónia

Koncentráljunk a továbbiakban a Vénuszra – A Marsról bővebben majd egy másik cikkben. A Vénusz helyzete – különösen a jegyhelyzete – nagyon sokat elárul egyéni ízlésünkről, értékeinkről, valamint arról, hogy hogyan kapcsolódunk másokhoz, hogyan osztjuk meg érzéseinket, hogyan fejezzük ki és fogadjuk be a vonzást és vonzalmat intim párkapcsolati és szélesebb társasági szinten egyaránt.

A Vénusz állása megmutatja azokat az igényeinket, hogyan és mennyire szeretjük magunkat közel érezni egy másik emberhez, mi okoz számunkra érzelmi harmóniát, milyen számunkra az ideális együttlét.

Miért viselkedsz másképp, amikor szerelmes vagy?

Forrás:
iStock, Wikipedia

Látható, hogy a Vénusz helyzetének elemzése különösen sokat elárul arról, hogy mennyire tudunk személyes és intim szinten kapcsolódni, menyire vagyunk társas lények, illetve mennyire van szükségünk arra, hogy közel érezzük a másikat.

Ha a Nap jegyünktől eltérő jegyben áll a Vénuszunk, azt fogjuk tapasztalni, hogy az alaptermészetünktől eltérő módon veszünk részt az emberi viszonyokban. Például egy Szűz Nap jegy esetén, ha a Vénuszunk a Skorpió jegyében áll, a Szűz visszafogottsága ellenére rendkívül intenzív élményekre vágyunk. Érdemes megjegyezni, hogy a Vénusz sosem távolodhat el két jegynél messzebbre a Naptól, és sem kiragadni a képletből, sem elvonatkoztatni nem szabad a Nap energiájától.

Ha nem érted, hogy miért viselkedsz máshogy, amikor szerelmes vagy, könnyen lehet, hogy a Nap jegyed (csillagjegyed) eltér a Vénusz jegyétől. Megnézni itt tudod az alábbi születési kalkulátor segítségével.

Az alábbi leírás a Vénusz jegyhelyzete szerint feltárható szociális érzékenységünkről ad általános leírást. Tekintve, hogy az asztrológia egy igen komoly és összetett tudásra épül, amely nem foglalható össze néhány cikkben, sem könyvben, az alább ismertetett leírások csak általános érvényűek. Az asztrológia bonyolultsága miatt akit a téma mélyebben foglalkoztat, annak érdemes felkeresnie egy asztrológust vagy mélyebben tanulmányoznia az asztrológiai alapelveket.

Vénusz és a vonzerő

Kos Vénusz

Kell, hogy az élmény új legyen vagy kihívást jelentsen. Szereti a helyzeteket váratlan, vakmerő cselekedetekkel vagy humorral felbolygatni. Hiányozhat belőle a másik iránti mély szenvedély és tartós érdeklődés.

Bika Vénusz

Természetesen áradó társasági ösztöneivel és felszabadult könnyedségével bűvöl el. Praktikusan támogat, és megkönnyíti a másik életét. Néha tárgynak tekinti az embereket, akiket birtokolhat, mutogathat.

Ikrek Vénusz

Vonzereje az okos, szellemes megjegyzéseiben van. Nagyon gyorsan képes kapcsolatokat létesíteni, élvezi a felszínes évődést, de gyakran a vonzalom valódi mélység nélküli. Mindenki érdekli, de csak egy ideig.

Rák Vénusz

Vonzereje érzékenysége és a szentimentális törődés, ami legtöbbször őszinte, néha azonban nem. A másikat gyakran „családként” kezeli, de cserébe teljes odaadást vár el. Ösztönösen empatikus, de néha mások részvétére játszik, hogy megkapja, amit akar. Lehet garasoskodó.

Oroszlán Vénusz

Extrovertált, kedélyes, társasági, mézes-mázos természetével gyakorol vonzást. Szeretetének és nagyrabecsülésének kimutatásával képes az embereket ösztönözni. Pozitív, lelkesítő, nem célok megfogalmazásával „fogja meg” a másikat.

Szűz Vénusz

Vonzereje szerény, megbízható segítőkészség, habár szerénysége és önkritikára való hajlama miatt általában nem különösebben társaságkedvelő. Azzal teszi szerethetővé magát, hogy racionálisan viselkedik, és szívesen átengedi másoknak a rivaldafényt.

Mérleg Vénusz

Udvariasságával, figyelmességével és korrektségével gyakorol vonzást a környezetében lévőkre. Hagy teret másoknak, jó hallgató. Alkalmazkodó, erősen igényli, hogy kedvére tegyen másoknak, ezért társas kapcsolatokban működik igazán.

Skorpió Vénusz

Lojalitásával, alaposságával, önfeláldozásával vagy valamilyen küldetés, vállalás iránti elkötelezettségével fejezi ki szeretetét és gyakorol vonzást. Karizmájával és erotikus kisugárzásával ejt bűvöletbe, ugyanakkor a privát, személyes interakciót részesíti előnyben, mivel gyakran meglehetősen társaságkerülő (sőt néha antiszociális). Szociális és materiális értelemben is egyaránt szűkmarkú lehet.

Nyilas Vénusz

Humorral, játékkal, és az „igazságnak” vagy ideáljainak magasröptű kifejtésével gyakorolja vonzerejét. Társasági helyzetekben könnyen elunja magát, hacsak nem nyílik alkalma arra, hogy sokat beszéljen, inspiráljon másokat, vagy kalandokba bocsátkozzon.

Bak Vénusz

Száraz humorral, megbízhatóságának demonstrálásával és mások megbecsülésével gyakorol vonzást. Érzelmei kimutatása és társasági megnyilvánulása nem spontán, mivel jó hírének védelme és erős önuralma minden helyzetben dominálja. Másokat saját biztonsági céljaira és ambíciói elérésére használhat fel.

Vízöntő Vénusz

Jó barátként gyakorol vonzást – megbízható, támogató, miközben rengeteg szabadságot és teret hagy a másiknak. Lojális, ugyanakkor tartózkodó, ami elfedi valódi vonzalmát. Szociális viselkedését engedetlenség és hagyományellenesség színezi.

Halak Vénusz

Vonzerejét azzal gyakorolja, hogy megpróbál mindig minden igényt kielégíteni. Önzetlen nagyvonalúságával, törődésével, segítőkészségével teszi szerethetővé magát. Elég társasági, ugyanakkor mégis nagyon privát tud lenni.

*Forrás: Stephen Arroyo – Kapcsolatok asztrológiája (Vénusz és vonzerő)

Ajánlott cikkek