Amit feltétlenül tudnotok kell, ha citromos vízzel akartok fogyni!

Amit feltétlenül tudnotok kell, ha citromos vízzel akartok fogyni!

Mostanában divatos fogyókúrás módszerré vált citromos vízzel kezdeni a napot. De ez tényleg segít? Összegyűjtöttük azokat a tényeket, melyeket tudnotok kell, ha nálatok is ezzel a „varázsitallal” indul a nap.

A citromos víz antioxidánsokat tartalmaz, valamit tele van C-vitaminnal. Továbbá sokkal jobb, mint a cukros italok, hiszen ugyanolyan finom, mégsem szaladnak fel tőle a pluszkilók. És ha megfelelő étrend mellett fogyasztjátok, akkor bizony tényleg jó hatással lehet a fogyókúrátokra. Takács Nóri is ezer okot tud, amiért érdemes kipróbálnotok!

De csak attól, hogy citromos vizet isztok, sajnos nem fogtok lefogyni.

Nincs ugyanis tudományos bizonyíték arra, hogy a citrom javítja az emésztést, vagy hogy méregteleníti a szervezetet – nem számít, hány sztár állítja az ellenkezőjét. Sőt, ha túlzásba viszitek a fogyasztását, kialakulhat tőle néhány nem várt mellékhatás is!

Forrás:
Instagram.com/ samantha_susann

1. Gyomorégés

A túl sok citromos víz gyomorégést is okozhat, mivel a citrom savas gyümölcs – állítja Jackie Ballou, táplálkozási tanácsadó.

2. Sérülhet a fogzománc

A mániákus citromosvíz-ivóknak még egy dologgal számolniuk kell: a sok citrom károsíthatja a fogzománcot is. A túl sok citromos víz így több kárt is okozhat, mint hasznot.

Az optimális adag napi egy-két pohár citromos víz.

3. Könnyen ráunhattok

A citromos víz finom, viszont rengeteg más italt is beiktathattok az étrendetekbe, melyek ugyanúgy segítenek a fogyásban. Ez a három ital például még többet segít, mint a citromos víz!