Egyéb kategória

Pornó nőknek: tényleg azt kapja a néző, amire vár?

A pornót a nők is szeretik, legalábbis egy néhány éve végzett hazai felmérés szerint szinte ugyanannyi nő néz pornót, mint ahány férfi keresi a pornófilmes izgalmakat. A kérdés csupán az, hogy amit egy nő megnéz, az kielégíti-e a vágyait.
vous - 2016.03.14.
Pornó nőknek: tényleg azt kapja a néző, amire vár?

Kérdés továbbá, hogy MIÉRT néz pornót egy nő és MILYET? Talán a párja kedvéért? Hogy nyitottnak, kellőképp gátlástalannak tűnjön, végső soron megfeleljen egy elvárásnak, de a személyes motiváció nincs is jelen?

Egyáltalán van olyan, hogy női pornó, nőknek szánt pornó, a nők fejével gondolkodó, érzékeire fókuszáló pornó?

A VOUS öt véletlenszerűen kiválasztott szexshopba kukkantott be, a fenti kérdésekre szerettünk volna választ kapni

A válasz eléggé világos, vagy nekünk nem volt szerencsénk, mert a shopokban nincs olyan, hogy női pornó. A nők „hivatalosan” nem igazán kérnek, visznek pornófilmeket (a kereslet egyébként is csökkent a net világhódítása okán), de akik még betérnek pornófilmekért, nos, azok nem a nők.

Ezt a feladatot, ha felmerül, jellemzően a férfiak intézik, arról pedig nincs tudomásunk, hogy a szexfilmek internetes letöltésénél milyen számban vannak jelen a nők.

Igény pedig van a női pornóra, mert a nők is ingerelhetőek vizuálisan, másrészt a női pornó speciális, eltér a megszokottól.

A férfipornót a férfiigények alakítják

Erika Lust, svéd–spanyol rendezőnő az egyik jeles alakja a nőipornófilm-iparnak. Saját oldalára feltöltött rövid, bemutatkozó pornófilmje mellett azt is elmeséli, miért döntött úgy, hogy ebbe az irányba indítja filmes karrierjét.

Erika 15 éve él boldog házasságban, pornófilmek iránti elkötelezettsége mégis személyes indíttatású. Már egyetemista korában észrevette, hogy nincs igazán jó pornófilm nőknek. Minden egyes film megnézése után, azzal együtt, hogy hatott az érzékeire a film, azt érezte, hogy hiányzik valami. Máskor megalázottnak érezte magát.

A férfiaknak szánt filmekben a férfiak „uralják” a filmet (azokban a jelenetekben is, ahol úgy tűnik, a nő van irányító szerepben). Gyakori a nők megalázó pozícióban való lefilmezése, a női igények figyelmen kívül hagyása vagy a női igények férfigyönyör alá rendelése.

Magyarul: amíg hosszú percekig időzik a kamera a falloszon, amikor egy női szereplő orális örömben részesíti, ez fordítva kevesebb időt kap, a kamera nem a nő gyönyörére fókuszál, hanem a férfiéra. Van ellenpélda is, de nem jellemző.

A valóságban is más az útja is a női izgalom felébredésének, mint a férfiakénak, más az izgalmi görbe, nem véletlenül marad hoppon a női néző a férfipornó nézése során.

Olyan filmre van szükség, ahol a valóságnak megfelelően hosszabbnak mutatják az izgalom megjelenésének, megélésének útját, valamint finom elemek is szerepet kapnak, kaphatnak a jelenetekben.

Fontos különbség lehet, hogy a nőknek szánt pornókban a forgatókönyvet a női fantáziák írják. Azok pedig a nagyon is konkrét aktusok mellett más, finoman érzéki képeknek is teret engednek.

A női pornó attól is különleges és tér el élesen az addig megszokottól, hogy a nemek egyformán hangsúlyos szerepet kapnak a történetben, és a filmekben nagyon is érzékelhető (és izgató) erotikus szálakat feszít a szereplők között. Szinte vibrál a levegő, pedig a szereplők még egymáshoz sem értek.

Forrás:
iStock

Erika Lust 33 szoba című pornórövidfilmjében egy hármasfogat buja történetébe engedi bekukkantani a nézőt. Hangsúlyos a szexi atmoszféra, de a rendezőnő sokkal többet bíz a nézők erotikus képzeletére, mint amennyit a filmben megmutat.

Érdemes nyitottan és befogadóan végignézni (aki szeretné), mert nemcsak a hús-vér szereplőknek, de egy pillantásnak, egy mozdulatnak, az ajtónyílásnak is fontos szerepe van a történetben.

A kisfilmet ITT megnézhetitek!

Ajánlott cikkek