Egyéb kategória

Pár ötlet, amire még tuti nem használtátok a kedvenc teátokat

Egy jóféle tea a leghidegebb testet és szívet is felolvasztja, nem hiába szeretünk a hideg estéken a kedvenc bögrénkbe töltött forró nedűnkbe kortyolgatni. Ám most kivételesen nem erről a megszokott felhasználási módról fogunk beszélni.
vous - 2016.03.12.
Pár ötlet, amire még tuti nem használtátok a kedvenc teátokat

Egy tea, attól függően, hogy melyik, sok mindenre jó. A beteg testet regenerálja, gondoljatok csak a meghűlés ellen védő gyömbérteára és a méregtelenítő zöld teára. Pedig a tea nem csak folyékony halmazállapotban tehet jót nektek, számtalan szerepe lehet még az életetekben, amivel szebbé és boldogabbá teheti a hétköznapjaitokat!

Bőrradír

Forrás:
pixabay

Bizony, egy jó kis zöld teás bőrradír csodákat tesz a bőrötökkel! Ehhez mindössze keverjetek össze némi cukrot kókuszolajjal, zöldtea-őrleménnyel, és már használhatjátok is! A kókuszolaj eltávolítja a koszt a bőrötökről, a zöld tea pedig gyulladáscsökkentő hatása miatt nyugtatja a bőrötöket, így a foltos bőrre is szuper megoldás lehet!

Hajvilágosító

A barna hajú lányok, akik világosabb loboncra vágynak, imádni fogják a kamillatea világosító hatását! Főzzetek le egy nagy bögre teát kamillából, és áztassátok a filtert vagy a virágokat 10 percig, majd szűrjétek le! Hagyjátok hűlni, és hajmosás után öblítsétek át a főzettel a hajatokat! Ne mossátok ki, hagyjátok rajta egész éjjel, hogy fejtse ki a hatását, reggel pedig mossátok le! Bónusz, hogy a korpa ellen is szuper ellenszer!

Illatosító

Több fronton is helytáll a tea, ha illatosítani szeretnétek. A büdösödni hajlamos táskák rekeszeibe bátran dobáljatok pár teafiltert a kedvenc fajtátokból, örökké gyümölcsillat fog körbelengeni benneteket, ha kinyitjátok a táskátokat. Lábszag ellen ugyan ajánlottunk pár egy szupi tippet, de teával is elűzhetitek a makacs szagokat. Erre a fekete tea a legjobb ötlet: két filtert főzzetek le nagy adag vízzel, ez lesz a lábvizetek. Ehhez még rakjatok hozzá egy deci ecetet, és indulhat is a lábfürdő!

Súlycsökkentés

Szinte minden tea szuper segítség a diétátokban, legyen szó zöld teáról vagy gyömbérteáról. Azt azonban ne feledjétek, hogy a teák világa sokal gazdagabb ennél, ne féljetek kipróbálni újakat! Ismerjétek meg az oolong teát és a rooibos teát, sokkal több dologra képesek a kulináris kényeztetésnél!

Sminkfixáló

Meglepődtetek, igaz? Pedig házi módszerrel is kiválthatjátok a drága sminkfixálókat, mindössze 2 evőkanálnyi desztillált vízzel lefőzött zöld teát és egy evőkanálnyi glicerint kell összeráznotok egy tubusban. Döbbenet!

Ajánlott cikkek