Egyéb kategória

Szünet kell a kapcsolatotokba? Nem mindegy, hogyan vágtok bele!

A szerelem bonyolult dolog, így az évek alatt könnyen előfordulhat, hogy lélekben kicsit eltávolodtok a kelleténél. Szerencsés esetben nem áldozzátok fel rögtön a kapcsolatotokat a szakítás oltárán, hanem tesztek a javulás érdekében. Ez néha a szünet beiktatása is lehet.
vous - 2016.03.13.
Szünet kell a kapcsolatotokba? Nem mindegy, hogyan vágtok bele!

Nincs is ezzel semmi gond, a szünet gyakran jót tesz mindkét félnek, néha kell egy kicsi külön töltött idő, hogy hideg fejjel, józan ésszel átgondoljátok a kapcsolatotokat. Ilyenkor jobb hátrébb állni, és onnan nézni az egész helyzetet, így gyakran olyan dolgot is észrevesztek, ami fölött egyébként átsiklotok.

Fontos azonban, hogy mielőtt szünetre mentek, megbeszéljetek néhány dolgot, hogy ne fusson céltalan lézengésbe a döntés, ami ismét csak eltávolodáshoz vezet.

Határozzátok meg az időkeretet!

Forrás:
pixabay

Határozzátok meg, hogy mennyi időt adtok magatoknak, hiszen könnyen lehet, hogy az egyikőtöknek fáj a különlét, míg a másik egy döntésen gondolkodik, és az sem túl jó, ha sokáig vagytok külön, mert annál könnyebben szokjátok meg az egyedüllétet, és alakítotok ki saját életmódot.

Állítsatok egyértelmű szabályokat!

Fontos megbeszélni, hogy mik a határok. Lehet közben ismerkedni új emberekkel? Találkoztok közben vagy nem? Keressétek egymást vagy nem? Ezeket fontos minél pontosabban meghatározni, nehogy aztán ez okozza a veszteteket.

Vállaljatok elkötelezettséget a javulás mellett!

Ez nagyon fontos szempont. Lehet, hogy nagy a harag, mindenképpen tisztáznotok kell, hogy megvan az akaratotok arra, hogy javuljon a kapcsolatotok. Határozzátok meg, milyen időnként ültök le beszélgetni a kapcsolatotokról, de az is jó ötlet, ha párterápia keretében teszitek ezt meg.

Döntsétek el, hogy szexeltek-e vagy sem!

Attól, hogy fasírtban vagytok, a kémia még működik. Szerencsésebb megbeszélni, hogyan álltok ezen a téren, mint egy véletlen egymásba gabalyodás után feszengeni, hogy mit jelentett az elmúlt éjszaka vagy mit nem. Arról nem beszélve, hogy a szex és a túlfűtött hangulat miatt hajlamosak lehettek elodázni a lényeges kérdések megválaszolását, és könnyen beleragadhattok egy afféle barátság extrákkal szituációba, ami, valljuk be, elég kényelmes tud lenni, csak éppen nem kapcsolatnak hívják.

Beszéljétek meg az anyagiakat!

Külön háztartás egyáltalán nem jön ki olcsóbban, így jó, ha megbeszélitek ezt a részt is. Ki fizeti a rezsit, ki viszi a gyereket oviba, és persze a házi kedvenceteknek is kell kaját venni.

Ajánlott cikkek