Egyéb kategória

Kíméletlen igazságok, melyeket tudnotok kell a nyitott kapcsolatokról

Párkapcsolatban lenni többségében csodás, de néha nagyon nehéz is. Embertípustól függ, ki mennyire és hogyan képes elmerülni a szerelem tengerében. Van, aki függ a párkapcsolatoktól, és van, aki ennek a tökéletes ellentéte. Most nem a szingliségre gondolunk, hanem a nyitott kapcsolatra.
vous - 2016.03.16.
Kíméletlen igazságok, melyeket tudnotok kell a nyitott kapcsolatokról

Amikor ezt a szót halljuk, először a szabadság jut eszünkbe. Aztán továbbgondoljuk, beugrik a kép a bulikról, a szabad flörtölésről, következmény nélküli romantikáról, végül pedig a Barátság extrákkal című film.

Mindez remekül hangzik, elvégre fiatalok vagyunk, élni szeretnénk. De mindez a valóságban is ennyire egyszerű és könnyed lenne? Valóban lehet egy nyitott kapcsolatban boldogulni? Korábban már írtunk róla, hogy mennyire lehet működőképes, de a YourTango következő 5 brutális igazsága most felfedi a valóságot.

Forrás:
pexels.com

1. Viszlát, édeskettes!

Gondoljuk magunkat egy kicsit mindkét fél helyzetébe. Oké, hogy mi szeretnénk, hogy újra forrjon a vérünk, és nem zavar, ha ebben nem a párunkban lelünk társra, de fordítva is ennyire örülünk a kalandozásoknak? Bárhogy is essen, a nyitott kapcsolatnak ez a lényege: el kell tudjuk fogadni, hogy többé nem ketten vagyunk.

2. Szerelem helyett szerelmek?!

Megesik, hogy annyi férfi küzd sikeresen a kegyeinkért, hogy végül nem tudunk dönteni. Ezekben az esetekben van előnye a nyitott kapcsolatoknak, gond nélkül a mézesmadzag után eredhetünk és megnézhetjük, mi van a másik végén. De bizonyos esetekben jobb, ha szabályok szerint élünk a tágas szerelmi térben, mert bár nyitott az a kapcsolat, mégis ragaszkodunk a másikhoz.

3. Kommunikáció

Az, hogy könnyedén ugrálhatunk a partnerek közt, még nem azt jelenti, hogy az első számú párunkkal nem is kommunikálunk, elvégre mi értelme akkor a kapcsolatnak? Beszéljétek meg, ki mit tett és kivel, hogy őszintén tudjátok tartani egymással a lépést.

Forrás:
pexels.com

4. Szabályok

A kommunikáción túllépve más, egyéni szabályokat is köthettek, hogy a köztetek lévő kötelék fennmaradjon. Pl. megegyeztek, hogy kerülitek az őrült embereket őrült ötletekkel, és minden esetben óvjátok magatokat a fertőzésektől is.

5. A zöld szemű szörny

Ha legalább az egyik fél nem készült még fel teljesen a nyitott kapcsolatra, bizony megjelenik az a bizonyos zöld szemű szörny, a féltékenység. Hogyan lehet ezt leküzdeni? Gondoljunk a párunk boldogságára. Ha igazán fontos nekünk, akkor fontos a boldogsága is.

Ti élnétek nyitott kapcsolatban?

Ajánlott cikkek