Mert a nőket nem csak az ékszer díszíti – A VOUS olvasói és csajos autóik

Mert a nőket nem csak az ékszer díszíti – A VOUS olvasói és csajos autóik

Ha autó, akkor akarva-akaratlanul férfitémára gondolunk. Pedig mi, nők igenis szerethetjük a kocsinkat annyira, mint az erősebbik nem tagjai. Ezt bizonyítottátok be ti is, a VOUS lelkes olvasói, akik beküldött képeken mutattátok meg a köztetek és négykerekű járgányotok között lévő összhangot. De előbb tegyünk pontot az i-re. Avagy ki vezet jobban?

Az örök vitatéma. Egyetlen eldöntendő kérdés, még sincs rá egyértelmű válasz.

Vajon a szebbik vagy az erősebbik nem vezet jobban?

Mondhatnám, hogy egyértelmű, de ahogy a legtöbb dolog, úgy ez sem fekete és fehér. Női vezető és női portál szerzője lévén azonban kötelességem letenni a voksomat amellett, hogy bizony a nők vezetnek jobban. S hogy ez a cikk több legyen az én szavazatomnál, a Telegraph tavalyi felmérése felteszi a pontot az i-re.

De mielőtt férfiak százai hördülnének most fel...

Beismerjük: nem jó az elfogultság. A VOUS szerkesztői ugyanis egy korábbi cikkben megmutatták, mennyire tudnak könnyen vagy épp nehézkesen parkolni. A mókás videót ide kattintva tekinthetitek meg!

Ideje visszatérni a lényegre! Egy angliai felmérés alapján érdekes eredmények születtek. A 2015-ös felmérésben 50 vezetőnek papíralapú tesztet kellett kitöltenie, míg 200 sofőrt a gyakorlatban pontoztak, méghozzá 14 különböző szempont alapján. Az összesen szerezhető 30 pontból a női vezetők 23,6 pontot, míg a férfi vezetők 19,8 pontot szereztek. Érdekes, ugye? Jöjjenek a részletek!

  • Az egyik fontos kategória a követési távolság betartása volt. A férfi vezetők 27, míg a női vezetők mindössze 4%-a nem tartotta be az előírt távolságot.
  • A férfi tesztalanyok fele gyorsabban vezetett a megengedettnél, míg a női vezetők negyede lépte túl a határt. Emellett több, mint a férfiak fele áthajtott egy pirossá változó lámpán, míg a nők mindössze 14%-a lépett csak szabálytalanul a gázra.
  • A női vezetők 1%-a hajtott be meggondolatlanul egy veszélyes kereszteződésbe, mialatt a férfiak 14%-a tette meg ugyanezt.

Ha még többet szeretnétek megtudni a tanulmány eredményeiről, vagy kitöltenétek a vezetői tesztet, kattintsatok a Telegraph oldalára!

Öltözzetek stílusosan az autótokhoz!

„Szerintem én tipikus női autót vezetek, bár néha látok férfiakat is hasonló modellben, akkor mindig jót mosolygok. Ahogy az öltözködésünk is sokat elárul rólunk, igaz ez a kocsinkra is. Ma eljátszottunk egy blog erejéig a gondolattal, hogy milyen lenne egy napra az autónkhoz öltözni. Bevallom, én a bicajomhoz, Carolinához már többször öltöztem fel, de autóhoz még nem. Eddig!” – írja Takács Nóra egy korábbi blogjában, amit ide kattintva megnézhettek.

A VOUS olvasói és csajos járgányaik

Forrás:
Somogyi Laura
Forrás:
Kovács Rózsa
Forrás:
Megyesi Nikolett
Forrás:
Kissné Magos Anna
Forrás:
Tahy Réka
Forrás:
Galács Anita Anna
Forrás:
Ritter Fanny
Forrás:
Porkoláb Éva
Forrás:
Szabó Zsanett

Köszönjük a képeket!