Egyéb kategória

A tökéletes vendégváró ital, aminek pihennie kell húsvétig

Ünnepi pillanatokhoz koccintani és különleges desszertekhez is remek mindenféle likőr, de minden likőrök közül leginkább a kellemesen lágy, vaníliás tojáslikőr. Házilag is elkészíthető – egyszerű, gyors és mindig siker övezi. Egy gyors és elronthatatlan receptet mutatunk!
vous - 2016.03.21.
A tökéletes vendégváró ital, aminek pihennie kell húsvétig

A sűrű, krémes tojáslikőr valahogy átmenet az ital és a desszert között, így még azok is szeretik, akik az édes likőrökkel nem állnak közeli barátságban. A tojáslikőr már majdnem egy sűrű madártej, kissé – vagy nem is annyira kevéssé – alkoholizálva.

Otthon is elkészíthetjük, húsvétkor, karácsonykor remek vendégváró, gyorsan elkészül, egy jó recepttel biztos a siker. A titok a friss tojás, a jó minőségű tejszín és persze a megfelelő alkohol. Alapesetben a tiszta szesz javallott, de mivel ez – különféle szabályozások folytán – nehezen beszerezhető (patikában decinként lehet csak beszerezni, ráadásul irreális áron), a legsemlegesebb ízű vodkával, esetleg a jóval drágább fehér rummal kiváltható.

Ha kíváncsiak vagytok a tökéletes tojáslikőr receptjére, látogassátok meg a Cookta oldalát, ahol sok más izgalmas ízekkel is találkozhattok.

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek