Egyéb kategória

Apa-lánya kirándulás: ilyen egy hét anya nélkül

Az apa-lánya kapcsolatokban mindig van valami különleges varázslat, amit az anyukák vagy a fiútestvérek nem érthetnek. Miért jobb a kócos frizura, amit apa csinál, mint a tökéletes hajkorona, amit anya? Miért jobb a veszélyes játék, mint a főzőcskézés és miért olyan jó apával kettesben felfedezni a világot?
vous - 2016.03.23.
Apa-lánya kirándulás: ilyen egy hét anya nélkül

Stefen Chow egy maláj születésű, Japánban élő, kétgyermekes fotós apuka. Sűrű programokkal tarkított munkahelyén tavaly télen úgy alakult, hogy 8 napra szabadságra kellett mennie. A lánya akkor kétéves volt, ebben a korban a gyerekek már tudatában vannak a világnak, így mi más is lehetett volna jobb időtöltés erre a szünetre, mint egy apa-lánya kaland?

Forrás:
Stefen Chow, medium.com

Az apuka életének legjobb utazása volt. Igyekezett távol maradni a tipikus turista útvonalaktól és a nagyvárosoktól. Próbált mindenre nyitott lenni és engedte a kicsi akaratát érvényesülni. Bicikliztek Tajvan keleti partján, játszottak kisállatokkal egy farmon, meglátogattak egy halászhajót, felmásztak egy hegyre és többet nevettek együtt, mint valaha. És hogy mit tanult a nem mindennapi kirándulásból?

Csapatmunka

A kisgyerekek kifinomult kommunikációs készségekkel rendelkeznek. Sokkal okosabbak, empatikusabbak és megértőbbek, mint gondolnánk. Azt tapasztalta, hogy felnőtthöz méltó hangnemben beszélve sokkal könnyebben megértik egymást. Együtt voltak egy idegen helyen, így együtt kellett kilépniük a komfortzónájukból. Egy csapat voltak, akik minden téren függtek egymástól.

Forrás:
Stefen Chow, medium.com

Megalapozatlan félelmek

Amikor végiggondolta, hogy egyedül kell gondoskodnia a gyermekről, első gondolata az volt, hogy hogyan is tudná tartani magát a délutáni alváshoz, elvégre a gyereknek szüksége van az anyjára egy olyan világban, ahol a padlótól az asztal sarkán át a küszöbig mindent a gyerekek biztonságának megfelelően terveznek. Nyugalom! A felfedezéshez kell a bátorság és a lehetőségek.

Nem minden a gyerekek körül forog

Ha mindent megadunk a gyermekünknek, járjon az bármekkora áldozattal és önfeláldozással, nem jót teszünk vele, hanem rosszat. Elkényeztetettek és lusták lesznek már nagyon fiatal korban. Stefen éppen ezért mutatta meg lányának Tajvan minden arcát.

Forrás:
Stefen Chow, medium.com

Hihetetlen élmény az apának

Az apukák nem érzik 9 hónapon keresztül a gyermek növekedését, így sokkal kevesebb tapasztalatot is szereznek a gyermekvállalással kapcsolatban. Egy ilyen út megtanít teljes értékű szülővé válni, nem csak második vagy harmadik lehetőséggé.

Szorosabb kapcsolat

Stefen és lánya közt egészséges kapcsolat volt az utazás előtt is, viszont ez segített nekik sokkal szorosabbra fűzni a köteléket. A későbbiekben is képesek lesznek együtt felidézni a közös kirándulást, ami egy örök emlék marad mindkettőjük számára. Ez bizony jó dolog!

További képekért látogassatok el Stefen oldalára!

Ajánlott cikkek