Egyéb kategória

Robbantások brüsszelben: 34 ember meghalt, magyarok is megsérültek

Kedd reggel két robbanás rázta meg a brüsszeli repülőteret és volt egy detonáció a metróban is. Délelőtt a belga szövetségi ügyészség terrortámadásnak minősítette a robbantásokat.
vous - 2016.03.22.
Robbantások brüsszelben: 34 ember meghalt, magyarok is megsérültek

A belga tévé értesülései szerint legalább 198 ember megsérült és huszonhatan meghaltak kedd reggel, mikor két robbanás történt a brüsszeli Zaventem repülőtéren. A tűzoltóság szerint a merényleteknek összesen eddig 34 halálos áldozata van. A brüsszeli magyar nagykövet az m1-nek azt nyilatkozta a robbantásokban két magyar megsérült, ám magyar halálos áldozatról egyelőre nincs információjuk.

A reptéren mindkét detonáció a chek-in pultoknál történt, az egyik az American Airlinesénál. Kilenc után arról érkeztek hírek, hogy a brüsszeli metróban is robbantottak, Maalbeekben füst szállt fel egy megállóból. Állítólag egy másik bombát is találtak, aminek a hatástalanításán már dolgoznak.

A belga szövetségi ügyészség terrortámadásnak minősítette a Zaventem reptéren és a metróban történt robbantásokat – írja az Index. A repteret lezárták, az oda vezető vonatjáratokat és az összes repülőjáratot elterelték.

Sokan a keddi robbanásokat összefüggésbe hozták azzal, hogy pár nappal ezelőtt fogták el a belga rendőrök Salah Abdeslamot, aki a párizsi merényletek fő gyanúsítottja.

Ajánlott cikkek