Egyéb kategória

Viszlát, csirkebőr! A hűtőben van a megoldás a testeteken lévő dudorokra

Ha végigsimítotok a bőrötökön, kellemetlen érzésetek van, mintha dudorok lennének rajta? Igen, ez a csirkebőr, ami több embert érint, mint gondolnátok!
vous - 2016.03.28.
Viszlát, csirkebőr! A hűtőben van a megoldás a testeteken lévő dudorokra

Főleg a nőket érinti, és télen jön ki leggyakrabban, a felkaron és a popsin jelenik meg, durvább esetben arcbőrön is feltűnnek ezek a pattanásszerű, pirosas kiütések. Kétségbeesni azért nem kell a csirkebőr miatt, van egy egyszerű házi praktika, amivel enyhíthetitek a tüneteket. A hozzávaló pedig a hűtőtökben lapul!

A tejföl!

Egy kis tálba tegyetek 3 kanálnyi tejfölt, és egy meleg vízben áztatott rongyot kicsavarva dobjatok bele. Kutyuljátok össze, majd a tejfölös ronggyal dörzsöljétek át a kérdéses területeket. Hagyjátok hatni 10-15 percig. Addig olvassatok VOUS-t, és készüljetek rá a nyári cipőtrendre, vagy tudjátok meg, mikor láthatjátok Khal Drogo szexi testét legközelebb a mozikban.

Forrás:
pexels

Ez miért működik?

Színtiszta kémia az egész! Ezt a PureWow oldaláról tudom, én a kémiaórákon sosem voltam agy, de a lényeg, hogy a tejfölben lévő tejsav lebontja a keratint, ami alapvetően a csirkebőr kialakulásáért felelős. A bőr túl sok keratint termel, ami eltömíti a pórusokat, és ezért alakulnak ki a kiütések.

A tejföl tehát lebontja a keratint, a rongy pedig segít eltávolítani az elhajt hámsejteket. Bónusztipp, hogy akkor kenjétek be a bőrötöket testápolóval, mikor nem még száradt meg. Ezzel ugyanis jó mélyen benntartjátok a nedvességet.

Ajánlott cikkek