A világ legtrendibb nője valójában egy nyúl – Fifi Lapin-mánia

A világ legtrendibb nője valójában egy nyúl – Fifi Lapin-mánia

Miért őrülnek meg a nők egy rajzolt divatnyúlért? Miben rejlik Fifi Lapin titka? Húsvéti nyúlság egy kis divattal fűszerezve.

„Ott a babája!” – mondta dédipapa Bora Fifi Lapin figurájára mutatva, mire én kijavítottam, az egy NYÚL, ő pedig elkerekedő szemekkel: „Egy nyúl tüllszoknyában?” Hát igen, azt hinné az ember, hogy 76 év alatt már mindent látott, de úgy tűnik, mégse, Fifi Lapin még az én sokat látott nagypapámat is meg tudta lepni. Na de ki is Fifi Lapin? És hogyan lesz egy felnőtt nőből egy rajzolt nyúl hatalmas rajongója? Egyáltalán, hogyan kerül tüllszoknya egy nyúlra?

Ki is az a Fifi Lapin?

„Szupersikkes és kedves” – írta róla a Marie Claire, az Elle magazin pedig egyenesen a legstílusosabb nyúlnak nevezte – ő nem más, mint Fifi Lapin, aki előszeretettel bújik nagy tervezők kreációiba. Fifi magát csak nemzetközi it-nyuszinak és szőrös fashionistának nevezi. Fifi karrierje 2007-ben blogjával indult, és azóta a rajzolt nyuszi, aki a legnagyobb divatházak darabjait viseli, már számos kollekciót, könyvet és együttműködést tudhat maga mögött.

Fifi Lapin megálmodója nem tesz mást, mint a kifutón felvonuló darabokat Fifin újrarajzolja, ezzel hatalmas rajongótábort szerezve. A hazai divatrajongók már évekkel ezelőtt felfigyeltek rá, a szélesebb közönség pedig 2011-ben ismerhette meg, amikor az itthon is kapható, Pimkie márkával kollaborált. Emlékszem, akkor Eszter, a VOUS főszerkesztője be is szerzett egy fifis felsőt és vászontáskát a közös shoppingtúra alkalmával (igen, anyaságom előtt én is csináltam ilyesmit). Nem értettem, Eszter miért vesz felnőtt nőként ilyen nyuszis cuccokat.

A rajongás kezdete

Akkor még nem voltam rajongó, igazából nem is tudom, mikor kerített hatalmába a Fifi-mánia. Vagyis de, az elmúlt két-három évben folyton Fifiről áradoztam, de a szerelem csak plátói volt. A férjem másfél éve, a névnapomon egy hatalmas Fifi Lapinnel dekorált neszesszerrel állított haza. Pont szerencséje volt, kapóra jött a Fifi Lapin – Women’ Secret közös kollekció, így nem kellett sokat gondolkodnia a meglepetésemen.

Szóval valahol azzal az első darabbal kezdődött, amit aztán pólók és Bora baba Fifi figurája és ruhái követtek.

Forrás:
Women’Secret,Mamas & Papas, Az én Tortám, Séllei Lilla

Ugyanis pont a születése táján dolgozott együtt a fashionista nyúl a Mamas & Papasszal. Ebből is látszik, hogy ez a nyuszi annyira népszerű, hogy az elmúlt években a márkák sorra működtek együtt vele. A mániám egyébként mára annyira elhatalmasodott, hogy Borát fifis felsőbe nyúlnak öltöztettem farsangon, sőt idén a névnapomra a férjem egy fifis tortát rendelt Az én Tortám dizájnerétől, Stégner-Kunos Nikitől. A rengeteg Insta-posztnak és tagnek meg is lett az eredménye, Fifi Lapin ma már rendszeresen like-olja és kommenteli a képeimet. És igen-igen, úgy kezelem, mint egy valós személyt.

Volt már, hogy megkérdezték: „De Lilla, ugye tudod, hogy ő egy kitalált személy?” Hát nem, néha elfelejtem.

Miért rajong egy felnőtt nő egy kitalált nyúlért?

De vajon mi visz rá egy felnőtt, kétgyerekes anyát, hogy rajongjon egy rajzolt, kitalált divatnyúlért? A megfejtést szerintem abban kell keresni, hogy Fifi egyszerre divatos, játékos és kedves. Imádok rajzolni, imádom a divatillusztrációkat, imádok öltözködni, imádom a nagy divatházakat, ugyanakkor van egy játékos, babázós énem is, ami a gyerekek, de főleg a kislányom miatt most nagyon előtérbe is került: Fifiben ez mind megvan. Fifit talán a hipszter Hello Kittyként tudnám aposztrofálni, nem olyan mainstream, és sokkal, de sokkal művészibb és egyedibb.