Egyéb kategória

10 régi divattipp, ami ma is megállja a helyét

Nincs kétség, a tegnap szabályai ma is érvényesek. Nagyanyáink aztán tudták, mitől döglik a légy, hiszen nincs nő, aki ma ne akarna olyan sikkes lenni, mint Audrey Hepburn, vagy szexi, mint Marilyn Monroe. De ha egy kicsit körülnézünk, rájöhetünk, nem kell időgépért rohannunk, hogy valamit becsempésszünk mindennapi megjelenésünkbe a régmúlt idők bájából, elég csak a nagyi gardróbjáig vagy fényképes albumáig menni. Íme 10 vintage tipp, amit ti is bátran alkalmazhattok!
vous - 2016.03.31.
10 régi divattipp, ami ma is megállja a helyét

1. Meggyőző megjelenés, minden alkalommal

Az öltözködést nagyanyáink korában nagyon komolyan vették. Ahogy a Mad Man című sorozat jelmeztervezője, Janie Bryant is mondja: „akkoriban mások voltak a prioritások”. Hiszen abban az időben szinte minden alkalomnak megvolt a maga dress code-ja a bevásárlástól elkezdve, a vacsorán át, az esti színházig. Manapság már inkább a kényelemre megyünk. De próbáljátok ki, hogy a következő színházlátogatáskor, vagy mikor a párotokkal étterembe mentek kicsinosítjátok magatokat és nem a megszokott rutint követitek.

Forrás:
http://www.afpforum.com

2. Új ruhatár négyszer egy évben

Míg manapság szinte hetente változnak a trendek, addig nagymamáink idejében sokkal inkább az időtálló darabokon volt a hangsúly. Persze az ’50-es, ’60-as években teljesen más paraméterek jellemezték a fogyasztói társadalmat. Rachel Zoe, a sztárok stylistja az mondja: „neked kell eldöntened, hogy mi az, ami szexi/stílusos/menő, és azt a saját stílusodhoz igazítani. Ha a tweedkosztüm van divatban, de te nem egy kiskosztüm típusú lány vagy, akkor hordj egy dzsekit farmerral és Conversszel. Attól, ahogy hordod válik a sajátoddá”.

Forrás:
http://www.afpforum.com

3. Jolly Joker – Vörös rúzs

Ha jobban megnézitek az idősebb korosztályt, észrevehetitek, hogy bátran használják a színes rúzsokat, főleg a vöröset. Dick Page, a Shiseido kreatív igazgatója azt mondja, hogy a vörös ajak a női erőt szimbolizálja. Még a legegyszerűbb szettet is feldobja, a kis feketénkkel párosítva pedig stíluskirálynővé avat bennünket. Próbáljátok ki, amikor egy kicsit fáradtabbak vagytok, vagy bizonytalanok, tegyetek fel egy kis piros rúzst a szátokra, egyből feldobja a kedveteket és magabiztosságot kölcsönöz nektek. Mi már megtaláltuk a nekünk legjobbat!

Forrás:
http://www.afpforum.com

4. A megfelelő fehérnemű elengedhetetlen

Bár tényleg szexi lehet melltartó – bevállalós lányok esetében bugyi – nélkül kimenni az utcára, ez nagymamáink korában elképzelhetetlen lett volna. Már mi is írtunk róla, hogy milyen fehérneműre van szüksége minden nőnek, de nem lehet elégszer hangsúlyozni, mennyire fontos megtalálni a megfelelőt. Higgyétek el, e csipkecsoda a farmer-póló kombó alatt nemcsak a pasikat tudja megőrjíteni, de nektek is ad egyfajta magabiztosságot. És ami nagyon fontos, mindig igazodjon a ruhához. Ugye ti is emlékeztek még a szörnyű szilikonpántokra?

Forrás:
http://www.afpforum.com

5. Mielőtt elhagyod a lakást, nézz tükörbe

„Mielőtt kilépsz a házból, nézz a tükörbe és vegyél le egy kiegészítőt” – adta a bölcs tanácsot Coco Chanel. A cipő és táska összeillőségét nyugodtan felejtsétek el, de a fentebbi tanácsot fogadjátok meg. Senki sem akar úgy kinézni, mint egy karácsonyfa. Nem a feltűnő ékszerek ellen beszélünk, hanem hogy egy hangsúlyos nyaklánchoz már ne vegyetek fel még hangsúlyosabb fülbevalót vagy karkötőt. A kevesebb több.

6. A szabó a legjobb barátod

Tegye fel a kezét az, akinek még nem volt gondja soha egy nadrágszár vagy blézer ujjának a hosszával? Sajnos bármennyire is konfekció a konfekció, a legtöbbünk nem konfekcióméret. Ezért nem árt, ha ismerünk egy ügyes kezű szabót. Nagymamáink tudták ezt, és szívfájdalom nélkül ruháztak be egy-egy kézzel és méretre készített darabba. Ha megengedhetitek magatoknak, fektessetek be egy ilyen kosztümbe vagy kabátba és pár év múlva térjünk vissza a témára! Addig ugyanis tuti nem kell újat vennetek belőle.

Forrás:
http://www.afpforum.com

7. Figyeljetek oda a részletekre

Az ördög a részletekben rejlik, tartja a mondás és érdemes rá odafigyelni. Egy szép gomb vagy érdekes szabás sokat tud dobni a legegyszerűbb ruhán is. De ezenfelül nézzétek meg, hogy nagymamáitok régi ruháinak milyen finom és igényes a kidolgozása. Ha elmentek legközelebb vásárolni, figyeljétek meg a kiválasztott ruhán, ha jól dolgoztak a szabászok, a ruha is tartós lesz.

Forrás:
http://www.afpforum.com

8. Kalapot ne csak lóversenyre

Bár elmúltak azok az idők, mikor kalap nélkül se férfi, se nő nem ment ki az utcára és a lóversenypályák látogatása se tartozik a mindennapi elfoglaltságaink közé, de nézzétek meg Katalin hercegnét mennyire sikkesen viseli a fejfedőit. Ma már nagyon trendi darabokat lehet kapni – itthon is van fiatal kalapos –, és higgyétek el, megéri bátornak lenni és egy a fejformátoknak és stílusotoknak megfelelő darabot találni.

Forrás:
https://pixabay.com

9. Sziluett

Bár kifutókon az úgynevezett fiús alkat a menő, de Beyoncénak, JLo-nak hála a homokóra alak is kezd visszajönni a divatba. Cirka száz évvel ezelőtt ezt fűzővel oldották meg, de ma már egy jól megválasztott A vonalú szoknya is megteszi a hatását. Mindamellett pedig az sem elhanyagolható tény, hogy a homokóra számít a klasszikus női alaknak, amiért a pasik nagy része is odavan.

Forrás:
http://www.afpforum.com

10. A haj is ugyanolyan fontos, mint a ruha

Fogadjunk, hogy nem láttatok még a nagyitokról olyan képet, amint rosszul áll a haja?! Nos, mai rohanó világunkban nincs annyi időnk, hogy minden másnap Gedeon bácsinál üljünk mosás-szárításra várva, de egy jól megválasztott és levágott frizurával otthon se lesz sok gondunk. A száraz sampon pedig – mértékkel! – a barátunk!

Forrás:
http://www.afpforum.com

Lányok, ti milyen praktikát tanultatok a nagymamátoktól?

Ajánlott cikkek