Egyéb kategória

„Belénk ivódott, hogy a giccs rossz dolog” – de mi van, ha mégsem az?

Sokszor túl komolyan vesszük magunkat, sőt, a lakásunk berendezését is. Úgy érezzük, egy-egy vicces, bohókás tárgytól gyerekes hatást keltene az otthonunk. Pedig ez nem igaz. Példaként gondoljatok megint az öltözködésre.
vous - 2016.04.01.
„Belénk ivódott, hogy a giccs rossz dolog” – de mi van, ha mégsem az?

Hány színes, mintás, figurás póló van a szekrényetekben? Hordjátok is őket, igaz? Magas sarkúval, élénk rúzzsal és körömlakkal? Jól teszitek! Mert így működik tökéletesen az összhatás. Ezekkel a kiegészítőkkel és sminkekkel párosítva ugyanis szuper egyensúlyt hozhattok létre. Ez pedig ugyanannyira fontos a lakberendezésben, mint az öltözködésben.

Forrás:
codeshowroom.com

Ha ti is szeretnétek egy kis mókát és vidámságot csempészni az otthonotokba, van egy fontos szabály: meg kell találnotok azt a tökéletes arányt illetve egyensúlyt, amivel az egyik stílussal erősítitek és kiemelitek a másikat. Vagyis kell egy mennyiségi faktor, hogy működjön a minőségi faktor. Ez ilyen egyszerű.

Belénk ivódott, hogy a giccs rossz dolog, ízléstelen, és akinek tetszik, annak semmi stílus- vagy esztétikai érzéke nincsen. Szerintem ezt a rossz berögződést ideje elfelejtenetek!

Én – lakberendezőként – azt az elvet vallom, hogy szinte bármilyen tárgy jó választás lehet, ha a megfelelő környezetbe van elhelyezve. Egy ilyen mókás tárgy pedig remek geg lehet, ha ügyesek vagytok.

Fontos azt is figyelembe vennetek, hogy ne akarjatok senkinek megfelelni, főleg nem az otthonotok háza táján, hiszen ti laktok benne, nem igaz? A lényeg, hogy nektek tetsszen – a stílus és esztétikum szubjektív dolog, másrészt nem mindig kell elnyernetek valaki tetszését, szerintem sokkal fontosabb, hogy kiváltsatok valamilyen érzelmet az emberből.

Talán kiröhögik a választásotokat. És? Máris mosolyra fakasztottatok valakit egy tárgy segítségével.

Talán ezzel feldobtátok a napját! Ki tudja?

Nem jobb egy olyan lakásban élni, ahol mókás holmik vesznek körül, mint egy olyanban, ahol feszélyezetten ültök a kanapén, mert annyira steril és decens a környezet?

Nemrég volt szerencsém Párizsban élőben megtekinteni Jeff Koons kiállítását. Munkái tökéletes példái a mókás és giccses tárgyaknak. Olyanok, amikből egy-egy darab simán feldobna akár egy 100 nm-es teret is.

Forrás:
Mojzes Nóra

Sajnos valószínűleg egyikőtöknek sincs lehetősége beszerezni tőle egy ilyen remek alkotást – hacsak nem egy plakátot, vagy egy kisebb replikát –, így jobb híján összeállítottunk nektek egy válogatást hasonlóan játékos tárgyakból, amit ti is könnyedén beszerezhettek!

1. Répahegyező – Insitu

2. Óra – Kare

3. Nessie mérőkanál – Insitu

4. Pingvines asztalka – Kare

5. Porcelánfej – Code Showroom

6. Állatos fűszertartó – Insitu

7. Keretezett kép – Kare

8. Lábas ékszertartó – Kare

9. Malacos asztalka – Moooi – Spirit Home

Ajánlott cikkek