Egyéb kategória

Autós kisokos csajoknak – 7 kérdés, ami biztosan felmerült bennetek, és jó, ha tudjátok a választ

Ideje bevallani: nőként aligha értünk az autókhoz. Persze, megszerezzük a jogsit, elsajátítjuk a szabályokat a gyakorlatban, mégis marad jó néhány kérdés a fejünkben, amit nem szívesen teszünk fel, mert egyértelműnek tűnik rájuk a válasz, mégsem tudjuk. Ezeket gyűjtöttük most össze nektek.

vous - 2016.04.03.
Autós kisokos csajoknak – 7 kérdés, ami biztosan felmerült bennetek, és jó, ha tudjátok a választ

Mikor és miért vigyétek szervizbe az autótokat?

Ahhoz, hogy biztonságban érezzétek magatokat az utakon, nem árt gondját viselni az autótoknak. A szervizlátogatást nem kell túlzásba vinni, de évszakonként érdemes egy látogatást tenni a szerelőhöz. Egy csajos autósnaptárnak köszönhetően többé nem felejtitek el, mikor és miért vigyétek szervizbe a kocsit!

Hogyan válasszatok megfelelő szervizt?

A megfelelő szerviz kiválasztása nem egyszerű. Persze kitarthatunk a márkaszerviz mellett, ami a legbiztonságosabb és legegyszerűbb megoldás, de ha mégis egy mezei szerelőtől kérnétek segítséget, előbb győződjetek meg 5 kérdéssel arról, jó szakembert választottatok-e.

Forrás:
Karácsonyi Anna

Kit hívjatok, ha baj van?

Előfordulhat, hogy hűséges társatok váratlanul cserben hagy titeket az úton, vagy épp összekoccantok valakivel. De mikor és kit érdemes hívni? Ki tud segíteni a semmi közepén? Kit hívjatok, ha vontatni kell? Nyomtassátok ki letölthető táblázatunkat, hogy a legközelebbi ilyen helyzetnél tudjátok, kit kell hívni.

Milyen színű autót válasszatok?

Az autótok színe amellett, hogy sokat elárul személyiségetekről, kifejezheti stílusotokat, még meg is óvhat titeket. A kocsitok színével ugyanis növelhetitek vagy épp csökkenthetitek a balesetek kockázatát. Olvassátok el egy korábbi cikkünket, amiből megtudhatjátok, melyik a legnépszerűbb és a legbiztonságosabb autószín! Mire tippeltek?

Hogyan készüljetek fel egy hosszabb, nemzetközi autóútra?

Azt bizonyára sejtitek, hogy egy hosszabb, nyári autóút előtt érdemes szervizbe vinni az autótokat. De azt tudtátok, hogy valahol akár nemzetközi jogosítványra is szükségetek lehet? Emellett persze egy jó GPS-ről sem szabad megfeledkezni. Ezek nélkül el se kezdjetek csomagolni. S hogy hogyan készüljetek fel pontosan egy nemzetközi autóútra? Ide kattintva elolvashatjátok.

Mit ne tegyetek tankoláskor?

A tankolás pofonegyszerű dolog, már ha tudjátok az alapvető szabályokat. Nem, nem azt, hogy melyik oldalon van a tankotok, hanem azt, hogy tilos közben mobilozni. Ha nem tudtátok, van még pár dolog, amit érdemes megtanulnotok.

Mi van, ha egy vaddal találjátok magatokat szembe?

Ha Budapest utcáit szelitek, valószínűleg ritkán merül fel bennetek ez a kérdés. Jó azonban tisztában lenni azzal, mit tudtok tenni, ha egy állat vagy egy vad ugrik az autótok elé. Mi van, ha megtörtént a baj? Ide kattintva megtudhatjátok.

Címkék: #autó #kisokos #kocsi
Ajánlott cikkek