Egyéb kategória

Így aludjatok végig 8 órát, hogy olyan kipihentek legyetek, mint Garfield

Ahogy öregszetek egyre több a tennivalótok: dolgoztok, esetleg mellette még suliba jártok, sportoltok és még valami hobbira is szeretnétek időt szánni. Ezeknek köszönhetően alig van időtök, egyre fáradékonyabbak vagytok, és hajlamosak vagytok arra, hogy azt a rövid éjszakát sem alusszátok át, igaz?
vous - 2016.04.08.
Így aludjatok végig 8 órát, hogy olyan kipihentek legyetek, mint Garfield

Amikor hazamentek még kötelességeteknek érzitek válaszolni az üzenetekre, e-mail-ekre, illetve meg kell nézni a kedvenc sorozatotok új részét, és még sorolhatnám. Ha pedig lefekszetek, nem feltétlenül alszotok el rögtön. Tudom, hiszen én is valahogy így működöm. Pedig milyen jó lenne végigaludni azt a nyolc órát, amiről mindig beszélnek, hogy kell! A Purewow segítségével most megpróbálok adni pár tippet, mit kell tennetek, hogy minőségileg jobban, mennyiségileg pedig többet aludjatok.

Fárasszátok le magatokat edzéssel!

Az tény, hogy minden estére mentálisan elfáradtok, de mi a helyzet fizikailag? Egy húszperces futás vagy egy pár perces kültéri edzés – hiszen most már jó idő van – sokat segíthet abban, hogy a testetek is úgy érezze: itt az ideje elaludni.

Iktassatok ki minden fényforrást

Forrás:
www.apartmenttherapy.com

Rendkívül zavaró tud lenni, amikor az arcotokba világít a gép vagy a TV fénye, nem? Igaz, hogy alváskor aludni kell, nem nézelődni, de ha kinyitjátok a szemeteket, rögtön bezavar a világítás. Ha lekapcsoltok mindent, már minőségibb alvásnak néztek elébe.

Tegyétek messzire a telefonotokat – de tényleg!

Lefekszetek, majd rögtön jön egy üzenethang. Aztán még egy, és így tovább. Nem elég az, hogy messzire teszitek magatoktól a telefont. Hogy minél kisebb legyen a kísértés, hogy tovább Facebookozzatok ki kell kapcsolnotok az értesítések hangját is. Így kevésbé fog titeket zavarni, ha valaki ír. Nem utolsósorban nem éreztek kényszert arra, hogy válaszoljatok.

Hallgassatok hangoskönyvet!

Forrás:
pexels.com

Most kicsit ellentmondok saját magamnak és azt ajánlom, csak abban az esetben használjátok még egy kis ideig a telefonotokat, ha hangoskönyvet hallgattok rajta. Nem dübörgő zenét, amitől még jobban felpörögtök, hanem valami kellemes, laza sztorit, esetleg egy motiváló hanganyagot, amiből még tanulhattok is.

Mondjatok nemet az esti kávéra!

Tegyetek magatoknak egy szívességet és ne kávézzatok este, akármilyen jól is esett eddig. Majdnem ugyanez a helyzet a borral: elálmosít ugyan, de később aktiválja magát a szervezetben és 3-4 óra múlva fel fog titeket ébreszteni. Inkább igyatok tejet ágyba kerülés előtt és úgy fogtok aludni, mint a fenti kiscica!

Ha mindez nem elég, tegyetek az ágyatok mellé álomsegítő díszeket, amelyeket Linda gyűjtött össze nektek! Ez főleg azért fontos, mert nekünk nőknek bizonyítottan még több alvásra van szükségünk, amit Virág is megírt.

Ajánlott cikkek