Egyéb kategória

Megvan, mikor ehetünk csokit lelkifurdalás nélkül

Legszívesebben csokit ennétek reggelire, ebéd után, sőt még munka közben is? Bevallom, én is csokifüggő vagyok, és néha hajlamos vagyok átesni a ló túloldalára. De most végre kiderült, mikor nem kell lelkifurdalást éreznünk csokoládé fogyasztása közben!
vous - 2016.04.15.
Megvan, mikor ehetünk csokit lelkifurdalás nélkül

Azt már Emcsi korábban megírta nektek, hogy miért jó, ha mindennap esztek csokit, és néhány érdekes tényt is összegyűjtött, amitől még finomabbnak tűnik az általunk annyira kedvelt édesség. Most a Bustle segítségével elhoztam nektek azokat az időpontokat és alkalmakat, amikor nyugodt szívvel fogyaszthatjátok a csokoládét. Nem azt mondom, hogy ebben az időben marékszámra tömhetitek magatokba, de ekkor igenis megengedett a boldogsághormon és energia bevitele!

1. Tanulás vagy dolgozatírás előtt

Dogátok/zh-tok lesz? Irány a büfé, vagy nyúljatok a táskátokért, ha csoki lapul benne, mert most bizony szükség lesz minden energiátokra! Hiába nem végeztek fizikai munkát, az agyatok akkor is nagyon leterhelődik, amin ekkor csak a csoki segíthet. Nemcsak erővel tölt fel titeket, de agyserkentő hatása miatt segíti a gondolkodást is.

2. Alvás előtt

Én is nagyot néztem a következő állítás előtt:

az étcsokoládé segít az elalvásban.

Viszont azt is bizonyítják, hogy a tejcsokoládéval nagyon vigyáznotok kell. Azzal épp ellenkező hatást fogtok elérni. Tehát ha mindenképp csokira adjátok a fejeteket alvás előtt, csak étcsokoládé legyen az!

3. Amikor szomorúak vagytok

Forrás:
pexels.com

Sajnos van az úgy, hogy csak az édesség tud enyhíteni bánatotokon. Az étcsoki beindítja az endorfin termelődését, ami az agyban olyan reakciókat vált ki, amiktől boldogabbnak fogjátok magatokat érezni. Tehát itt is inkább az étcsokoládé az ajánlott.

+1 Érdekesség

Meglepő, de a tudomány az agyserkentő hatásával magyarázza, hogy jó az, ha csokoládét reggeliztek. Szóval ha „csokievős” hangulatban ébredtek, ne fogjátok vissza magatokat!

Ti is gondolkodtatok már azon, hogy vajon miért tesznek csokit a párnára a szállodákban? Virág cikkében választ kaptok rá.

Ajánlott cikkek