Egyéb kategória

A nagy márka-kisokos: ezt jelentik a kedvenc boltjaink rövidítései

Akár nagy shoppingcenterbe vagy kis közértbe tévedtek be, mindenhol márkák veszik körbe az ember lányát. Nyilván nektek is vannak kedvenceitek, melyeknek a választékát és stílusát biztos hogy kívülről fújjátok. Azonban azzal is tisztában vagytok, hogy mit jelent egy H&M vagy C&A rövidítés? Most kiderítettem nektek!
vous - 2016.04.18.
A nagy márka-kisokos: ezt jelentik a kedvenc boltjaink rövidítései

Annyira vicces, amikor az egyik barátnőm kérdezi, hogy hol vettem az új felsőmet, és válaszolnám, hogy hát a H&M-ben, csak sajnos ilyenkor megakadok. Igen, mindig elbizonytalanodom, hogy most „H und M” vagy „H and M”? Idáig fogalmam sem volt a márka nevének helyes kiejtéséről, azonban most a Purewow segítségével utánajártam mindennek. Ha néha ti sem tudjátok, hogy pontosan mit takar kedvenc márkátok rövidítése, most eljött a várva-várt pillanat, hogy a köd végre eloszoljon!

1. H&M

A két betű tulajdonképpen két márka nevét jelöl, mégpedig a Hennes és a Mauritz Widforss svéd márkák rövidítései. És bizony kiderült, hogy „and” szócskát kell mondani a betűk közé, úgyhogy örvendezem, én is erre tippeltem volna!

H&M (@hm) által közzétett fénykép,

2. EOS

A név az „Evolution of Smooth” kifejezésből származik, ami annyit jelent, hogy a puhaság evolúciója. Nem hiába választ egy ajakápolómárka ilyen nevet!

3. IKEA

Na ezt figyeljétek! Ezt jelenti valójában az IKEA rövidítés: Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd. Szép hosszú neve van, ezer köszönet a mozaikszóért! És hogy mit is jelent? Az alapító, Ingvar Kamprad egy farmon nőtt fel Elmtarydban, ami Agunnaryd nevezetű szülővárosban található. Csodás elgondolás!

4. M&M’s

Mars and Murries – íme a nagy titok. Ez a két zseni felelős mindannyiunk fogszuvasodásáért.

5. Zara

Igaz, hogy nem betűszó, mégsem tudtam idáig, hogy mit akar ez jelenti. Mint kiderült, egy spanyol márkacsalád, melynek tulajdonosa Amancio Ortega. Na, az ő lányáról lett elnevezve a bolt. Bevallom, én sem panaszkodnék, ha egy ruhaboltot véletlenül rólam neveznének el.

6. C&A

Clement és August volt a testvérpár, akik megalapították a holland Sneekben lennel és pamuttal foglalkozó vállalatukat. 1860-ban nyitották meg első üzletüket, ez volt a ma is ismert C&A kezdete.

Ti melyik híres márka rövidítését nem ismertétek?

Címkék: #híres #márka #nevek
Ajánlott cikkek