Egyéb kategória

Ha reggelente rányomtok a szundira, ezt mindenképp tudnotok kell! Az egészségetek a tét!

Azzal a szomorú hírrel kell szolgálnom nektek, hogy mindennap olyan bakikat követünk el, amik ártanak az egészségünknek. Érdemes ezekre az apró dolgokra odafigyelni, hiszen az egészségünk a legfontosabb.

vous - 2016.04.16.
Ha reggelente rányomtok a szundira, ezt mindenképp tudnotok kell! Az egészségetek a tét!

Nem is sejtitek, milyen könnyen kiküszöbölhetjük ezeket a bakikat. A következő pontokban a Bustle és én felsorolom nektek, mikre kell nagyon odafigyelnünk és min kell változtatnunk.

1. Állandó fülhallgató-használat és túl hangos zene

Ha a fülünk beszélni tudna, nem is beszélne, hanem inkább visítana a fájdalomtól minden alkalommal, amikor fülhallgatót teszünk fel. Nem tudom, ti mennyire hallgatjátok hangosan a zenét, én igyekszem mindig egy jó középutat választani, amióta eldöntöttem, hogy nem szeretnék megsüketülni. Ha a mellettetek álló ember hallja a zenéteket, az bizony már túl hangosnak minősül, tessék lejjebb venni a hangerőt! Ellenőrzésként vegyétek le a fülhallgatót, és ha még így is halljátok a zenét, ideje változtatni…

2. Az internetet kérdezzük az orvos helyett

Mennyivel egyszerűbb rákeresni a neten a bajunkra, nem? Régen én is így voltam ezzel. Majd megtapasztaltam, mennyi téves infó lapul az interneten. Sőt, annyira félre tudjátok így magatokat informálni, hogy magatokra is ijesztetek, ha valami komolyabb betegségről olvastok, miközben szinte kutya bajotok. Ne használjátok a neten ajánlott gyógyszereket sem. Lépjetek ki a házból, és menjetek el szépen az orvoshoz, ő majd megmondja, mit szedjetek be!

Forrás:
pexels.com

3. Elhanyagoljuk a naptejet

Nemhiába mondták és még mondják is anyukáink, hogy ha strandra mentek, kenjétek be magatokat. Égtetek már úgy le, hogy még feküdni is fájt? Hát én igen, de szerintem ti is. Nem beszélve arról, hogy az anyajegyeinkre fokozottan figyelnünk kell! Ha lehet, rejtsétek őket fürdőruha alá (gondolok itt arra, ha például lent, derék-csípő tájékon vannak), de ha ez nem lehetséges, duplán kenjétek be őket, és ne tegyétek ki őket direkt napfénynek! A bőrrák veszélye is fennáll, ha túlzottan leég egy anyajegyünk. Ha pedig valami furcsát észleltek a bőrötökön strandolás után, irány a doki!

4. Néha reggeli után mosunk fogat

Most én leszek az, aki bevallja az emberiség nevében: szerintem mindenkivel előfordult már az, hogy inkább reggelizés után mostunk fogat. Mark Wolff, A New York-i Egyetem fogorvoslástani szakemberére hivatkozva elmondhatom, hogy sok rossz dolog van abban, ha evés után mosunk fogat. Például a gyümölcsök és az üdítő gyengíti a zománcot, ezért fontos, hogy ne utána, hanem előtte mossuk meg a fogainkat alaposan.

Forrás:
aboutsmileskids.com.au

5. Ötpercenként kinyomjuk az ébresztőt

Sajna tipikus példája vagyok annak, hogy folyamatosan, 5 percenként nyomom ki a telefonomat, 10 percenként pedig az ébresztőórámat. Természetesen a körülöttem lévő emberek az őrület határán vannak ilyenkor. Erről nemcsak nekem kell leszoknom, hanem nektek is. És nemcsak embertársaitok miatt, hanem az egészségetek miatt is.

Én is nagyon jól tudom, hogy az a plusz pár perc mennyire jól tud esni. Viszont Michael Terman, A Kolumbia Egyetem professzora elmondta, hogy ilyenkor újabb alvásfázisba lép a testünk. Ez azt jelenti, hogy a következő jelzésnél kizökkenünk belőle, majd újra beleesünk, ha kinyomjuk az ébresztőt. A következmény pedig: csak még fáradtabbak leszünk később.

Figyeljünk oda!

Ajánlott cikkek