Egyéb kategória

Nem is sejtitek, mit árul el rólatok a nevetésetek

A nevetés a világ legjobb dolga. Azonban az a bizonyos hahaha sokkal többet elárul rólatok, mint azt gondolnátok.
vous - 2016.04.18.
Nem is sejtitek, mit árul el rólatok a nevetésetek

Nekem eddig eszembe sem jutott, hogy tudok többféleképpen nevetni. Hiszen ha valami vicces, vagy jó kedvem van, nem gondolkozom, csak elnevetem magam. Egy új tanulmány szerint azonban máshogy nevetünk a barátaink előtt, mint idegenek társaságában – írja a Huffington Post.

Ha a barátainkkal vagyunk gyorsabban, hangosabban, hosszabban nevetünk.

A kutatók különböző hanganyagokat játszottak le az önkénteseknek. Néhány felvételen két, nemrég megismerkedett idegen nevetését hallhatták, míg a többin két barát nevetését. Volt férfi-férfi, nő-nő és nő-férfi páros is. Az önkénteseket arra kérték, hogy találják ki, kik idegenek és kik barátok.

Ti is halljátok a különbséget?

Bár az emberek a legtöbbször eltalálták, hogy kik idegenek és kik barátok, ha két nő nevetett, akkor sokkal gyakrabban gondolták azt az önkéntesek, hogy ismerik egymást még akkor is, ha idegenek voltak. Szóval úgy tűnik, mi, csajok, sokkal barátságosabban kacarászunk egymással.

Forrás:
iStock

A nevetés talán egy egyszerű viselkedés, de ezzel együtt egy hatékony eszköz is, ami betekintést nyújt a bonyolultabb vokális kommunikációba, mint a beszéd és a nyelv.

– mondta dr. Robert R. Provine, neurológus. A tanulmány továbbá azt is kimutatta, hogy a nevetéssel is tudunk kommunikálni, valamint azt, hogy egy nevetésben több érzelem is felbukkanhat. Bizonyítja, hogy bárhol is vagytok a világon, ha a barátaitokkal nevettek, az mindenképp különleges. Ide kattintva pedig arról olvashattok, miért tör rátok a nevetés a legkínosabb helyzetekben.

Ajánlott cikkek