A saláta igenis lehet izgalmas! Ezeket próbáljátok ki idén tavasszal

A saláta igenis lehet izgalmas! Ezeket próbáljátok ki idén tavasszal

Itt a tavasz, úgyhogy ideje, hogy ne csak az idő, de mi magunk is megújuljunk. Nem, most kivételesen nem egy új frizurára gondoltam, hanem a szervezetünk teljes feltöltődésére és méregtelenítésére. Talán nem is tudtátok, hogy mindehhez elég csupán öt növényt fogyasztanotok, és számos gondotok megoldódik.

Nemrég Andi írt nektek arról, miért is jó zöldbabot fogyasztani, én pedig folytatom a sort. Természetesen nem csak tavasszal fontos zöldeket ennünk, de a legtöbb ember (én is) ilyenkor kap észbe, hogy jó lenne valami egészségeset vinni a szervezetünkbe. Éppen ezért elhoztam nektek az 5 legfontosabb salátát, amit tavasszal érdemes lenne fogyasztanunk. Íme!

1. Fodros kel

A „green tango” fantázianévre is hallgató fodros kel a legjobb választás, amit csak az egészségetekért tehettek. Enyhén savanykás íze miatt érdemes salátákba rakni, szósszal tálalni, de természetesen tökéletes választás lehet szendvicsbe, esetleg dekorációnak is. C-vitaminban és vasban gazdag, nemhiába szervezetünk jó barátja – írja az abcNews. Ha még többet szeretnétek megtudni a fodros kelről, olvassátok el Nina cikkét, aki utánajárt, miért őrül meg a világ ezért a zöldségért.

2. Római saláta

Forrás:
www.pexels.com

Kis levelei kifejezetten puhák és édesek, melyek fantasztikusan passzolnak salátákba, pitákba és szendvicsekbe is. Tele van A- és K-vitaminnal, valamint folsavval és vassal. Feltétlenül megér egy harapást!

3. Ázsiai vagy tatsoi saláta

Levelei kicsit borsos ízűnek tűnhetnek, roppanós szára ellenben végtelenül puha. Szeleteljük fel mind a levelét, mind a szárát, rakjuk bele a salátánkba vagy süssük meg őket. Rengeteg K-vitamin és kálium található meg benne, így ez a növény sem maradhatott le a listánkról.

4. Frisée saláta

Eléggé kesernyés íze van, de cserébe kárpótol minket rengeteg vitaminjával, például K-vitaminnal, folsavval és vassal is. Érdemes valamilyen dresszinggel tálalni, hogy tompítsuk markáns ízét.

5. Madársaláta

Forrás:
www.pexels.com

A madársaláta esetében elég édes növényről beszélhetünk, mely viszonylag rövid idő után elveszíti zamatát. Így a legfinomabbak a még zsenge levelek, ezeket bátran fogyasszuk. Szintén magas a vitamintartalma, hiszen ebben is fellelhető a C-vitamin, kálcium és vas. Ide vele!

Melyiket kóstoljátok meg elsőnek, lányok?