Bacik mindenhol: 5 dolog, ami piszkosabb, mint gondolnátok!

Bacik mindenhol: 5 dolog, ami piszkosabb, mint gondolnátok!

Nem kell zseninek lennetek ahhoz, hogy tisztában legyetek ezzel az alapdologgal: a szokásosnál is jobban kezet kell mosnotok a tömegközlekedés használata után, vagy ha egy nyilvános vécét használtok. De vannak olyan dolgok, amik koszosabbak annál, mint ahogy azt gondoljuk...

Arról már korábban beszámoltunk nektek, hogy van egy tárgy, ami még a vécéülőkénél is koszosabb. Azt is megírtuk nektek, hogy a koszos pénztárcátoktól akár meg is betegedhettek. Most pedig azokat a dolgokat mutatom be nektek a PureWow segítségével, amelyekről nem gondoltuk volna, hogy bacik telephelyei lehetnek.

Frissen mosott ruhák

Kicsit meglephet titeket a dolog, és utálom ezt mondani, de a frissen kimosott ruhák – a nagyon jó illatuk ellenére – még mindig szennyezettek, miután kiveszitek őket a gépből. Járassátok egy kör erejéig üresjáraton a mosógépet, hogy megöljetek minden bacilust. Ezt elég havonta egyszer megismételnetek.

Új ruhák

Gondoljatok csak bele: megláttok az üzletben egy gyönyörű nadrágot, amibe első látásra beleszerettek, és rögtön felpróbáljátok. De vajon hányan tették ezt meg előttetek? Sosem derül ki. Szóval, ha jót akartok magatoknak, miután megvettétek, minden új holmit mossatok ki, mielőtt először felvennétek.

Takarítóeszközök

Forrás:
pixabay.com

Arra mindig nagyon figyeltek, hogy szép rend legyen a konyhában, sőt az egész otthonotokban? Viszont abba is kéne energiát fektetni, hogy a takarítóeszközöket, főleg a mosogatószivacsot jól lefertőtlenítsétek, ne csak bedobjátok a sarokba a legközelebbi használatig. Érdemes heti egyszer betennetek a mosogatógépbe, vagy a mikrohullámú sütőbe 30 másodpercre, hogy megszabaduljatok a szennyeződésektől. Itt több tippet is találtok a szivacs fertőtlenítésére. Alapszabály: minél piszkosabb dolgokat mosogattok, annál nagyobbra vegyétek a hőfokot vagy annál forróbb vízben mosogassatok!

A párnátok

Ha végiggondoljátok, logikus: minden egyes nap arra hajtjátok le fejeteket, ami összegyűjti a koszt és az elhalt bőrt is. Ezért a párnátok jóval piszkosabb szokott lenni, mint a takarótok. Bár a heti mosások segítenek, javasolt legalább félévente új ágyneműhuzatra beruházni. Érdemes gyakrabban cserélgetni az ágyneműhuzatot, ne használjátok ugyanazt hónapokig.

Autó műszerfala

Forrás:
pexels.com

A kocsiban ez az egyik legkoszosabb felület. Mindent odapakoltok, a napszemüvegtől kezdve a papírokon át egészen az utasotok lábáig. Igen, néha ez is előfordul, valljuk be. Töröljétek végig egy fertőtlenítő kendővel minden héten, és máris bacimentes lesz a műszerfalatok!

Összességében a legfontosabb: kellő odafigyeléssel a legkönnyebben koszolódó dolgokat is tisztán tarthatjátok.