Egyéb kategória

S.O.S.! Elveszett a kaméleonom! – mi a teendő ilyenkor?

Nem is hinnétek, mennyi aggodalommal jár egy kaméleon tartása. Iszik eleget? Eszik eleget? Kakilt? Beesett a szeme? Mozog eleget? Ezt az állatot bizony néha noszogatni kell, hogy mindezt csinálja, és ellenőrizni, figyelni kell, hogy minden egyensúlyban van-e nála. Arról nem is beszélve, hogy milyen az, amikor elbújik!
vous - 2016.05.01.
S.O.S.! Elveszett a kaméleonom! – mi a teendő ilyenkor?

Az elején megijedtünk a párommal, ha a kaméleonunk, Kiwi, eltűnt, de már tudjuk, hol vannak a kedvenc helyei, és az esetek nagy százalékában ott is találunk rá. Ha nem, akkor, nos, óvatosan felforgatjuk a lakást, és jókat kacagunk, mikor megleljük néhány nonszensz helyen. A bátrabbak ki is viszik az udvarra, amit én nem mernék bevállalni, mert egy zöld kaméleon egy zöld környezetben, zöld fákkal körülvéve… Hát, nem akarom én azt megélni, mikor elveszik.

Legutóbb ugyanis Putyin veszett el, a kaméleon, akiről még hirdetést is raktak fel, és a Class Fm is hírt adott róla, úgyhogy egy celebkami is feltűnt az állatok sztárvilágában. Nagyon remélem, hogy Putyin megkerül, addig is leírom, mit kell tudnotok a kaméleonokról, hogy megtaláljátok.

Forrás:
Puha Andrea

Mindig felfelé másznak

Ez pedig azt jelenti, hogy ha fa van a kertetekben, és eleresztitek a kaméleont, akkor arra fog felmászni. Namármost nem akkora öröm, és nem is könnyű megkeresnetek egy kaméleont a fák levelei között. Az a gazdi, aki így járt, gyorsan szerezzen be egy kukkert, és sasolja a fáit, hogy melyiken bújik meg a kis gézengúz. Ez még a Dudolf-képrejtvényeknél is durvább fejtörő!

Imádják a napot és a fényt

Ebből pedig az adódik, hogy napos időben érdemes a fák napsütötte részeit ellenőrizni, mert olyankor a kaméleonok kiülnek napozni, hogy felmelegedjenek, ezáltal pedig mozgékonyabbá válnak. Elő a létrákkal, irány a napsütötte fa!

Le a sövényekkel!

Bizony, a borostyánrengeteg között is épp úgy megbújhatnak, mint a zöld sövénybn, így azt is érdemes átnéznetek. Ne féljetek, ha véletlenül hozzáértek, és felfújják magukat és fújtatnak, nem bántanak. Maximum lelőnek a nyelvükkel és harapnak, de az ijedtségen és a meglepetésen kívül nem lesz semmi bajotok. A kaméleonharapást inkább csak érzitek, de olyan apró fogaik vannak, hogy csak olyan érzés lesz, mintha összecsípték volna a kezeteket.

Még mindig tartom azt az álláspontot, hogy megéri hüllőt tartani, főleg egy kamit, még akor is, ha le kell küzdenetek a viszolygásotokat az ízeltlábúak iránt. Még nekem is kihívás volt, de az első lépést, a bogárevést sikerrel vettem.

Ajánlott cikkek