Egyéb kategória

„Szegény voltam, és az étel mentette meg az életem” – interjú az ázsiai konyha nagykövetével

Az idei Gourmet Fesztivál színpadán nem más, mint egy méltán elismert sztárséf, az ázsiai konyha nagykövete, Ching He Huang mutatkozott be a magyar közönségnek. A Food Network meghívására látogatott el először hazánkba Ching, akinek hitvallása: egyetek egészségeset, ízleteset és egyszerűt!
vous - 2016.05.16.
„Szegény voltam, és az étel mentette meg az életem” – interjú az ázsiai konyha nagykövetével

Ching első látásra el tudja rabolni az emberek szívét, úgy, hogy még a fakanalat se kellett megragadnia. Nemhiába, hiszen egyfolytában széles mosoly ül az arcán. A sztárséf úgy gondolja, hogy az élet tele van kalandokkal, melyeket mindenkinek meg kell tapasztalnia. Szeret más kultúrájú emberekkel találkozni, és hiszi azt, hogy nincs túlságosan nagy kihívás, melyet ne lehetne teljesíteni. Éppen ezért éli és élvezi életének minden egyes percét és mosolyog olyan sokat.

Ez a mottó kezdeti sikereihez is hozzájárult, hiszen Ching eredetileg közgazdászként végzett, ám a későbbiekben mégsem ezen a területen helyezkedett el.

Szegény voltam, és tulajdonképpen az étel mentette meg az életemet. 1999-ben elindítottam a saját ételfutár-vállalkozásomat, és onnan indult be minden.

Chingről tudni kell, hogy Tajvanon nőtt fel, de fiatal kora óta Londonban él. Amikor a gyermekkorára gondol, eszébe jutnak a nagyszülei, akiknek farmjuk volt, és akik nagyban meghatározták azt a szemléletet, amit a mai napig is követ. A farmjukon egészségeset, finomat, és természetesen friss alapanyagokból készült ételeket evett, és ebben a rohanó világban egyre inkább úgy gondolja, ez hiányzik a modern konyhákból is. Éppen ezért célja, hogy az ázsiai konyhát minél közelebb hozhassa az emberekhez, szeretné, ha nem idegenkednének tőle annyira.

A híres séf kezdeti vállalkozásából hamar kinőtte magát. Mára már hat bestseller könyvet tudhat a magáénak, sőt saját sorozata is van, a Lenyűgöző Ázsia. Mindemellett a Food Network tévécsatorna egyik legismertebb szakácsa, nem csoda, rajongótábora rohamosan növekszik. A sztárséf nagy hírneve ellenére nem rugaszkodott el a valóságtól, még mindig hisz abban, hogy az egyszerűség rejti az ételek varázslatosságát.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Az ázsiai konyha hisz abban, hogy ha egészségeset eszel, akkor te is az leszel. Egyfajta összetett egyensúly jellemzi a mi gasztronómiánkat. Az étel ízének, mennyiségének és egészségességének mind harmóniában kell lennie egymással.

Ching elárulta, mik a kedvenc fűszerei, melyeket, ha teheti, minden fogásába belecsempész. Ilyen például a szójaszósz, szezámolaj, rizsbor és a fekete rizsecet, na meg persze a kínai ötfűszer-keverék. Ching egyébként elárulta, hogy a rengeteg utazás mellett a magánéletét is kézben tudja tartani, párjával már több mint 14 éve együtt vannak.

Nagyon kíváncsi voltam, hogy a mellesleg 36 éves sztárséfnek mégis mi a titka, hogy tud ilyen fiatalos maradni, hiszen szerintem simán letagadhatna akár 10 évet is. Két szépségtrükköt is eltanult nagymamájától, melyet ezúttal velünk is megosztott.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Az első ősi trükk a tojásfehérje. Ha esetleg egy sütéséből megmarad egy kis tojásfehérje, azt felkeni az arcára, mintegy maszkot használva. A másik nagy titok pedig a csirkelábban rejtőzik. Jól olvastátok, a csirkelábról van szó. Egyszerűen csak meg kell főzni, csillagánizst és gyömbért kell hozzáadni, és lehet is fogyasztani. Mindkét praktikája fantasztikusan hat az arcbőrre, állítása szerint senkinek sem lesz ezek mellett szüksége arcfelvarrásra. Csak rá kell nézni, egyértelműen használ mindkét titkos „receptje”.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Az ázsiai konyha nagykövete fontosnak tartja, hogy mindenki a környezetéből vásárolja az alapanyagokat, és lehetőség szerint szabadon tenyésztett állat húsát használjuk fel. Ne pocsékoljunk, gondoljunk a jövőre is, és a legelengedhetetlenebb, hogy csakis friss gyümölcsöket és zöldségeket fogyasszunk.

Ching egészségközpontú étkezése és főzése mindannyiunk számára példaértékű lehet.

Ajánlott cikkek