Így különböztessétek meg az allergiát és a megfázást!

Így különböztessétek meg az allergiát és a megfázást!

A nyár mindig új élményeket, kihívásokat és kikapcsolódást tartogat számunkra, addig a pillanatig tudjuk élvezni, amíg nem ébredünk bedugult orral és nem tüsszögjük végig a napot. De honnan tudjátok megkülönböztetni, hogy ez megfázás vagy éppen allergia?

Az allergia és a megfázás tünetei között rengeteg a hasonlóság, mint a könnyező szemek, az orrfolyás és a tüsszögés. Valójában azonban teljesen más a kettő, hiszen a megfázást vírusok okozzák, az allergiát pedig a testetek túlzott reakciója különböző anyagokra – írja a LittleThings.

Milyen gyakori a köhögés?

Általában a köhögés inkább a megfázás jele, de akár a pollenek és a porok belégzése is válthat ki ilyen reakciót.

Zsebkendő

Ellenőrizzétek a zsebkendőtöket orrfújás után, az orrváladék sok mindent elárul. Ha színtelen és vizes állagú, akkor beszélünk allergiáról.

Forrás:
giphy

Láz

Mérjétek meg a testhőmérsékleteteket. A vírusok okozta betegségek lázzal is járhatnak, az allergia viszont nem okoz lázat.

Helyszínek

Gondoljátok végig, merre jártatok az elmúlt napokban. Ha sok emberrel zárt környezetben és esetleg beteg is volt közöttük, akkor inkább kaptatok el valamit, ha pedig a szabadban töltöttétek a napjaitok nagy részét, akkor az allergia a valószínűbb.

Forrás:
pixabay.com

Szem

A megfázás és az allergia is irritálja a szemeteket, de nem mindegy, hogyan. Ha folyamatosan viszket, szúr, könnyezik, akkor az allergia a valószínűbb, ha pedig csak időnként, akkor a megfázás.

Megoldás

Igyatok sok vizet, mossatok kezet rendszeresen, egyetek sok vitaminban gazdag ételt és töltsetek időt a szabadban minden nap, hogy a betegségek elkerüljenek, ha pedig allergiára gyanakodtok, akkor forduljatok szakemberhez!