Csak okosan az alkohollal, ha szép bőrt szeretnétek!

Csak okosan az alkohollal, ha szép bőrt szeretnétek!

Egy átbulizott éjszaka és az alkoholfogyasztás megviseli az egész szervezeteteket. A legszembetűnőbbek mégis a bőrötökön hagyott jelek, hiszen az egész testeteket az fedi be.

A bőrötökön bizony meglátszik minden, amit esztek és isztok. Nemcsak az olajos magvak és a fűszeres ételek fogyasztása okozhat látható problémákat, hanem az alkohol is. Bepirosodik a bőrötök, a pórusaitok kitágulnak, ráncok keletkeznek a szem alatt, kiszárad a bőrötök – írja az Allwomenstalk.

Ha ezeket tapasztaljátok magatokon, akkor kövessétek a következő lépéseket!

Szünet

Legalább négy napig ne fogyasszatok alkoholtartalmú italokat. Ennek minden héten így kellene lennie, és egymást követő napokon ne igyatok alkoholt.

Forrás:
pixabay.com

Cukor

Ha már alkoholizáltok, legyen minél tisztább az italotok. Ne legyen benne semmiféle hozzáadott cukrot tartalmazó üdítő.

Forrás:
pixabay.com

Bor

Ha borozgatós estét terveztetek, akkor a fehér helyett inkább a vörösbor mellett döntsetek. Sok antioxidánst és magnéziumot tartalmaz, így sokkal kevésbé káros, mint a fehérbor.

Hidratáltság

A legtöbb jel, ami kialakul a bőrötökön, a bőr szárazsága miatt van. Ezért minden alkoholos ital után igyatok egy pohár vizet, így megelőzhetitek a kiszáradást. Arról nem beszélve, hogy a másnap is elviselhetőbb lesz.

Forrás:
pixabay.com