Trend

Ideje leszokni: a fekete szemceruza a sminkelés cigarettája

Az internet tele van „hogyan csináld” sminkelős videókkal, a celebek trendeket diktálnak, a magazinok pedig tanácsokat osztogatnak – ahogy mi is. Igen ám, de hiába tűnnek hasznosak egyes útmutatások, néha nem könnyű kihalászni a jó infókat.

vous - 2022.01.04.
Ideje leszokni: a fekete szemceruza a sminkelés cigarettája

Hagyjuk, hogy a kezünk vezessen minket!

A legjobb tanács, amit életem során kaptam, ez volt:

Tanulj meg mindent, tanuld meg az összes szabályt, majd felejtsd is el őket!

Attól még, mert a rendszert, a hogyanokat megtanuljuk, a tudás nem lesz a miénk. Amíg megértjük, integráljuk, mi, hogyan épül fel, mi mivel kapcsolódik, időbe telik. Ez lehet hosszabb folyamat is, nálam úgy 5-6 év volt, mire a sminkelés révbe ért – ráadásul nem vagyok egy türelmes ember. De hogyan is kapcsolódik ez ide? Azt hiszem úgy, hogy az én vesszőparipám, hogy a sminkelés legyen egyénre szabott, a trendekből azt vegyük ki, ami minket megszólít, és hallgassunk a megérzéseinkre, hagyjuk, hogy a kezünk vezessen minket.

A megszokások tengeréből kilépve lássuk, mit hagyjunk hátra!

  • Engedjétek el a képeket a fejetekben! A tökéletesre kontúrozott arc helyett élvezzétek a sajátotokat! Nyugodtan igazítsatok a vonásaitokon, alakítsatok az arcformátokon, hiszen jó érzés, hogy szépíthetjük magunkat. A szebb énünk tekint vissza ránk a tükörből egy-egy korrektorozás után, de…
  • Nem kell minden nap teljes sminkben mászkálni, mert a reggeli félórás sminkeléssel elvesztegetitek az időtöket. Alakítsatok ki egy sminkrutint hétköznapra, amit könnyedén feltesztek magatoknak, frissít és segíti a ragyogásotokat, de csak előhozza szépségeteket, nem egy új arcot ad!
  • A fekete ceruzát hétköznap cseréljétek le sötétbarnára, sötétkékre, sötétszürkére! Épp elég mélységet adnak a szemnek ezek a színek is. A feketét hagyjátok meg az alkalmakra, elég, ha akkor vagytok drámai hatásúak!
  • A szem környékére ne alapozót használjatok, hanem korrektort! Az alapozó gazdagabb textúrájú, a korrektor a szem környékének vékony bőréhez igazodik. Óvjátok ezt az érzékeny területet, és persze használjatok szemkörnyékápoló krémet minden reggel és este!
  • Felejtsétek el a tévhitet, miszerint a vékony ajkú lányoknak nem áll jól a piros rúzs! Minden nőnek jól áll a piros rúzs, csak meg kell találni a hozzánk illő árnyalatot! Ne feledjétek: nem kell mindenkinek Marilyn Monroe-nak lennie…

A rúzs, ami minden nőnek kötelező! De hogyan találjuk meg az igazi pirosat?

„Mivel 285 piros árnyalat van, amit szabad szemünkkel meg tudunk különböztetni, így a piros rúzs kiválasztása pontosan akkora feladat, mintha új parfümöt vennénk. Próbálgatni kell, barátkozni vele. Kitapasztalni, melyiket esik jól viselni.” S hogy kinek melyik áll jól? Mutatjuk!

  • Búcsúzzatok el az éles vonalaktól! A legtöbb szemsmink akkor mutat, ha el van satírozva, ha a színek össze vannak dolgozva.
  • A halántékig húzott tusvonaltól is ideje megválni. Lehet hosszú, lehet vastagabb, lehet drámai, magasra ívelt – így lesz egyedi, csak legyen harmóniában veletek is!
  • Viszlát, szuperbronz arc! A cél a napcsókolta hatás, nem pedig az extrém barnaság, ugye? Elég, ha egy leheletnyit használtok a bronzosítóból, a többit bízzátok a napra!

Jöhetnek az újítások! Ezekre érdemes rászokni:

Forrás:
Hámori Zsófia
  • A könnyű textúrákra, a vékony rétegekre, főleg alapozóknál és korrektoroknál. Van egy nyári és van egy téli színünk, így általában szükség van kettő alapozóra. Ne feledjétek, a dekoltázsotokhoz, az egész testetek színéhez válasszátok az alapozó színét, ne az arcotok színe legyen a kiindulópont!
  • Adjatok egy kis színt az ajkaitoknak is! Egy barack, piros, rózsa árnyalat az egész sminket feldobja, összhangba hozza.
  • Használjatok pirosítót! Meglepve hallom, amikor a nők csak néha használnak pírt, hiszen anélkül nincs élet az arcon! Számomra az egyik legfontosabb sminkeszköz. Ha csak pasztellszínben is, de használjatok pirosítót! Ha pedig már sminkguruk vagytok, akkor biztos van otthon egy barackos-narancsos, egy rózsás, egy semleges… jó az irány! 🙂

Kerüljétek el a tehenészlány-hatást! – így használjátok helyesen a pirosítót

A pirosító majdhogynem jobb szolgálatot tesz, mint a szempillaspirál. Lehet igéző a tekintetünk, ha fakó az arcunk, mit sem ér! A pirosító felvitele azonban a legtöbbeteknek gondot okoz, ezért született meg a VOUS pírkisokosa, amit ide kattintva tanulmányozhattok!

  • Szokjatok rá a színekre! Gondolom, ehhez ki kell lépnetek a komfortzónátokból, de ne féljetek, a színek teljesen új irányba mozdítanak majd el.
  • És ha már a színeknél tartunk: merjetek kettőnél több színt használni a szemhéjatokon! Bátran, akár hármat vagy négyet – de ne csak „felbiggyesszétek”!
  • Ne felejtsétek el a szemöldökigazítást! A szemöldök az egyik legfontosabb rész az arcon, keretet és karaktert ad, megfelelő íve emeli a tekintetet. Maradjatok természetesek, fektessetek hangsúlyt a formára. A vékony, csík szemöldök rég a múlté, a vastag szemöldök szerintem művivé tesz, az igazi most is az arany középút.
  • Barátkozzatok meg az ecsethasználattal! Egy profi ecset, aminek selymes a szőre, megfelelően tömörített, profivá varázsol mindenkit. Van, amit kézzel is fel lehet tenni, de az igazán szép felületeket ecsettel érjük el.

6 ecset, amire minden nőnek szüksége van

Titeket is megigéz a profi sminkesek táskájában lévő ezernyi ecset? Ilyenkor jön a sóhaj: de jó lenne otthonra is! Igen ám, de először tudni kéne, melyik mire való. Jó hír, hogy elég néhány darab, amivel az otthoni sminkelést tökélyre fejleszthetitek. Kíváncsiak vagytok, melyek ezek? Ide kattintva megnézhetitek ecsetkisokosunkat.

Ajánlott cikkek