Hüvelygomba elleni csodaszerek a természet patikájából

Hüvelygomba elleni csodaszerek a természet patikájából

Kínos, nem kínos, majdnem minden nőt érint a hüvelygomba problémája, mégis mélyen hallgatunk, ha szóba kerül a téma. Különböző felmérések szerint azonban legalább egyszer átesünk rajta, és kevesen ismerjük fel azonnal a tüneteket. De ha ez meg is történt, nyuszik vagyunk orvoshoz fordulni vele. Lehet, nem is kell minden esetben…

Állandó viszkető, csípő, égető érzés, fájdalmas pisilés. Mindehhez társul egy fehéres, sűrű állagú folyás. Az intim terület kiporosodását ki is felejtettem. Ezek bizony a hüvelygomba tünetei. Összetett problémáról van szó, melyhez külső-belső bombabiztos segítőkre lesz szükség!

Fahéj

A fahéj nemcsak a kávé- vagy a mézeskalács készítésénél remek választás, hanem gombás fertőzés esetén is. Miközben csökkenti a gyulladást, harcol a hüvely normál savas állapotáért.

Fehér árvacsalán

Akárcsak egy kellemetlen felfázásnál, úgy itt is főként a baktériumölő hatása miatt szükséges a fehér árvacsalán. Ráadásul ha gond van a menstruációtokkal, bátran alkalmazzátok. Csillapítja az erős vérzést, beállítja a rendszertelen ciklust.

Fokhagyma

Forrás:
www.pixabay.com

Tudom, büdös, csípi a szemet, semmi gond, válasszátok akkor kapszula formában a fokhagymát! A benne található allicin vegyületnek köszönhetően nemcsak a vámpírokat írtja, hanem a gombákat és a vírusokat is.

Gránátalma

Ugye a gránátalmát már azóta alkalmazzátok a mindennapjaitokban, mióta megírtam, hogy fantasztikus az öregedés ellen?! Nos, a természetes gombaölő mostantól már nemcsak fejtájékon orvosol, hanem altájékon is.

Grapefruit

A grapefruitot természetes változatában ajánlottuk már zsírégetésre, most a belőle készült olajért nyúlunk. Vízzel hígítva átöblíthetitek vele a gombás területet, vagy fogyaszthatjátok gyümölcslébe keverve, hiszen remek vírus-, gomba- és baktériumölő csodaszer.

Kamilla

A kamilla most is bátran használható, akár ülőfürdőként, akár a hüvely öblögetésére. Számos jó tulajdonsága közül itt a fertőtlenítő- és gyulladáscsökkentő hatására lesz szükség.

Joghurt

A joghurtos tamponról – a menstruáció alatti szexhez hasonlóan – megoszlanak a vélemények. Akik használják, abban bíznak, hogy az élőflórás joghurt a lactobacillusnak köszönhetően helyreállítja a hüvelyflórát, a kórokozók pedig elpusztulnak. A másik tábor szerint semmit nem használ, sőt még allergiát is előidézhet.

Teafaolaj

Csak és kizárólag hígítva! Ha tömény változatban használjátok, könnyen kimarhatja a nyálkahártyátokat. De jól alkalmazva a gomba-, a baktérium- és a vírusölő, valamint a fertőzésgátló hatását is élvezhetitek.

Megelőzés

Tudjuk, nehéz a stresszmentes élet, de azért törekedjetek minél többet a nyugodt légkör megteremtésére. Emellett ne csak diétázásnál figyeljetek oda az étkezésetekre, a gombák elkerüléséért fogyasszatok minél kevesebb cukrot, szénhidrátot, ugyanis ezek táptalajként szolgálnak számukra. A megfelelő öltözködés is elengedhetetlen, a túl szűk, rossz anyagú ruhadarabok könnyen megbosszulhatják magukat. Fürdésnél sokan áttértek a rendes tusfürdőről az intim változatokra, de ha túlzásba viszitek, az is könnyen felboríthatja a hüvelyetek pH-értékét. Az illatosított WC-papírokról, intim törlőkről, betétekről már nem is beszélve.

Ne felejtsétek, ezek mind csak átmeneti megoldást jelentenek, ha rövid időn belül nem szűnnek a panaszok, mindenképp menjetek el egy nőgyógyászhoz!