Egyéb kategória

53 év késéssel kézbesítették ki a képeslapot a házaspárnak

Mikor Joan és Ed Quirk nemrég megnézte a postaládáját, teljesen meg voltak döbbenve, hogy miféle nosztalgiaút vár rájuk, méghozzá egy képeslap formájában, amit 53 éves késéssel kézbesítettek.

vous - 2016.06.10.
53 év késéssel kézbesítették ki a képeslapot a házaspárnak

Mint ahogy korábban már beszéltünk róla, mindannyian szeretünk nosztalgiázni, és nemcsak azért, mert életünk legszebb élményeire emlékezhetünk így vissza, hanem azért is, mert a közös emlékek rámutatnak az emberek közötti letagadhatatlan kapcsolatokra. Joannak és Ednek szintén sok régi képe és levele volt már eddig is, de most vált teljessé a gyűjtemény, ugyanis nemrég megérkezett egy 53 évvel ezelőtt írt képeslap is. Még Ed nagynénje, Frances írta, és majdnem fél évszázadig hánykolódott az éterben, ameddig célba nem ért.

Frances egy Cape Cod-i nyaralás alkalmával küldte 1963-ban, és a vakációjáról, valamint Ed gimnáziumi ballagásáról érdeklődött a csábító tájkép hátulján. A képeslap azonban nem ért célhoz – egészen mostanáig, ameddig egy helyi postás észre nem vette a hánykolódó üzenetet, és ki nem derítette Ed jelenlegi címét. Így került Edék postaládájába a múlt.

Objektum doboz

Ahogy a videóból is látszik, Joan és Ed mindig is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a múlt képeit albumokba rendezze. Elmondásuk szerint ez fontos dolog, ők például szeretik őseiket és családtagjaikat nézegetni, akik már nem élnek. Éppen ezért az időutazó képeslap érkezése után még egy héttel is teljességgel meg voltak döbbenve: a múlt egy kis darabkája tért így vissza az életükbe. A postai dolgozóról is nyilatkoztak: úgy vélik, az ilyen tettek hozzák vissza az emberiségbe vetett hitünket.

Így érkezett meg végül az 53 évvel ezelőtt írt képeslap. Végül is jobb később, mint soha.

Ajánlott cikkek