Egyéb kategória

Kapaszkodjatok meg: létezik egy hely, ahol a semmittevés sportnak számít

A mai világban, ahol szinte soha nincs lehetőségünk arra, hogy csak egy tevékenységet végezzünk egyszerre, sokszor szinte lehetetlennek tűnik, hogy megálljunk egy picit és lógassuk a lábunkat. Ráadásul a technonlógia vívmányai nemcsak a mindennapjainkat, hanem a szívünket is behálózták: ha épp ráérnénk, akkor is tuti, hogy pihenés helyett a telefonunkat nyomogatjuk. De mint kiderült, létezik egy hely, ahol nagyon is tudják, hogy kell pihenni – olyannyira, hogy a semmittevés sportnak minősül! Lányok, költözünk?

vous - 2016.06.17.
Kapaszkodjatok meg: létezik egy hely, ahol a semmittevés sportnak számít

Nagyon úgy néz ki, hogy Dél-Korea lakosai tudnak valamit, ugyanis kifejezetten tehetségesek a semmittevésben. Évente megrendezik náluk ugyanis a semmibe bámulás versenyét, melyet az a versenyző nyer meg – kapaszkodjatok meg –, aki a leghosszabb ideig tudja bámulni az eget anélkül, hogy elveszítené a fókuszt. Az eredmények magukért beszélnek: tavaly több mint 70 versenyző bírta 90 percnél tovább a megpróbáltatásokat. 

Persze a verseny nagyon is fontos célból jött létre 2014-ben: az alapítók arra szerettek volna rámutatni, hogy mennyire túlhajtjuk magunkat nap mint nap, és hogy mennyit tudunk pihenni ilyen pofonegyszerű tevékenységek közben, mint például az égre nézés. 

Forrás:
Pexels

Akkoriban kiégési szindrómában szenvedtem, ugyanakkor nagyon türelmetlenné váltam, ha épp volt időm üldögélni kicsit, és csak pihenni. Borzasztóan zavart, ha nem lehettem hasznos vagy produktív. Aztán egy nap azt mondtam magamnak: sokkal jobban esne a semmittevés, ha csoportosan csinálnánk 

– mondta a verseny feltalálója. Hát így született meg a semmibe bámulás versenye, és vele együtt a semmittevés, mint sport. Ráadásul egyáltalán nincs elbagatellizálva a dolog, sőt, nagyon is komolyan veszik: vannak bírók, élő közvetítő és egy sor szigorú szabály, amit a játékosoknak be kell tartani. Például nem lehet náluk a telefonuk, nem kommunikálhatnak egymással, nem nevethetnek, nem nézhetik meg az időt, és persze akkor is kiesnek a versenyből, ha véletlenül elalszanak bámészkodás közben. 

A nyertest pulzusszám alapján választják ki: minden játékosnak 15 percenként megvizsgálják a pulzusát, hogy megbizonyosodjanak róla, a relaxáció állapotában van, így az nyer, akinél ez az állapot állandóvá válik. 

Idén több mint 2000 versenyző jelentkezett. A tavalyi nyertes, egy Shin Hyo-Seob névre hallgató rapper elmondta, nagyon vágyott arra, hogy hazavihesse a trófeát. Annyira, hogy naponta gyakorolt otthon – írja a Hello Giggles.  

Ajánlott cikkek